StacjeFood Network14.05.2023 Food Network - Program TV na 14.05.2023 Od rana Po południu Wieczór 2 Lata Temu 14.05 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Zawodowcy od grilla Serial dokumentalny 00:50Powtórka Włoska uczta na morzu Odcinek 2 Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo podejmuje nowe wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Na pokładzie łodzi rybackiej szef kuchni przemierza Włochy z północy na południe. 01:50Powtórka Włoska uczta na morzu Odcinek 4 Serial dokumentalny Wypłynęliśmy z Porticello, niedaleko Bagherii z Antonino Cannavacciuolo: kuter rybacki Ghost ze swoimi wilkami morskimi czeka na bogaty łup. 02:50Powtórka Włoska uczta na morzu Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza, a także zdobyć jak najwięcej informacji o skorupiakach i mięczakach. 03:50Powtórka Wiejskie włoskie gotowanie Magazyn kulinarny W tym odcinku Roberto zrobi makaron maltagliati z dynią, porem i kiełbasą, wędlinę wołową z pikantnym sosem majonezowym oraz jagnięcinę w winie z kapustą włoską. 04:50 Szczypta smaku Odcinek 5 Magazyn kulinarny Agata przygotuje zieloną zupę, a Olga na przykładzie steków z rostbefu z aromatyczną marchewką, podpowie jak zaserwować danie by nie tylko smakowało, ale także ładnie prezentowało się na talerzu. 05:20 Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 06:00 Zamiana szefów kuchni Odcinek 2 Reality show Autorzy zamieniają szefów kuchni z baru mlecznego i warszawskiej restauracji. Ceviche Bar to nowoczesna restauracja. W Płocku, przy jednej z najpiękniejszych ulic starego miasta mieści się Bar Tumska. 06:30 MasterChef Junior Show W finałowym odcinku programu pojawią się wszyscy uczestnicy tej edycji, by wspólnie z jurorami i gośćmi specjalnymi wziąć udział w konkurencji drużynowej. Następnie dojdzie do ostatecznego pojedynku. 07:30Powtórka Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:05Powtórka Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:35Powtórka Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 10:05Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 10:35Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 11:10Powtórka Przyślij przepis Magazyn kulinarny W tym odcinku autorzy wracają do bohaterów z drugiego sezonu programu, żeby poznać ich przepisy na specjalne okazje. Będzie coś dla mięsożerców, ale też dla miłośników lekkiej warzywnej kuchni. 12:15Powtórka Przyślij przepis Odcinek 1 Magazyn kulinarny Autorzy goszczą w Kościelisku. Magda Krzeptowska pokazuje, jak zrobić omlet z oscypkiem i kiełbasą na śniadanie, zupę-krem z leśnych grzybów i zapiekankę z kurczakiem i brokułami na obiad. A na kolację przyrządza moskole. 12:45 Z gruntu zdrowo Odcinek 5 Magazyn kulinarny Aby dowiedzieć się więcej o kapuście, widzowie razem z Tadeuszem odwiedzą miejscowość Łopatki w okolicach Łodzi, gdzie Monika Mrowińska prowadzi gospodarstwo ekologiczne Mrowisko. 13:15Powtórka Z gruntu zdrowo Odcinek 6 Magazyn kulinarny Zioła nie są najważniejszymi składnikami potraw, jednak nie ma chyba kucharza, który ich nie używa. Żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, Tadeusz odwiedził gospodarstwo w Sąpach na Warmii. 13:45 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 14:15Powtórka Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 14:45Powtórka Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 15:15Powtórka Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 15:45Powtórka Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 16:15 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 16:45Powtórka Kulinarne wyzwanie Michaela Odcinek 4 Real tv Michael Symon mierzy się z najlepszymi kucharzami Ameryki. Przyrządza ich popisowe dania według własnej koncepcji. 17:15 Pyszne miejscówki Serial dokumentalny Dla wielu turystów jedzenie bywa ważniejsze niż muzea, hotele i pamiątki. Program pokazuje miejsca, które warto odwiedzić, by skosztować najsmaczniejszych dań w kraju. 17:45Powtórka Brunch u Bobby'ego Magazyn kulinarny Bobby Flay przygotowuje ulubione dania brunchowe, które w codziennym jadłospisie stanowią ulubioną część posiłku gospodarza. 18:45Powtórka Rozdrażnić tytanów Odcinek 5 Real tv Bobby Flay mierzy się z trojgiem gigantów kulinarnej sceny. Widzowie przekonają się komu przypadnie nagroda 200 tysięcy dolarów. 19:15Powtórka Słodki biznes Serial dokumentalny 20:20 Dziewczyny z wypiekami Magazyn kulinarny Agata i Małgosia dostają zamówienie na tort dla projektantki swetrów i blogerki. Wypiek ma być bezglutenowy, więc dziewczyny przygotowują biszkopt z mąki kokosowej i kukurydzianej. 20:50Powtórka Dziewczyny z wypiekami Magazyn kulinarny Agata i Małgosia dostają zamówienie na tort dla projektantki swetrów i blogerki. Wypiek ma być bezglutenowy, więc dziewczyny przygotowują biszkopt z mąki kokosowej i kukurydzianej. 21:20 MasterChef Show 9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. 21:50Powtórka Nowocześnie, szybko i pysznie Odcinek 5 Magazyn kulinarny Csaba dalla Zorza uczy, jak przyrządzać smaczne, ale też łatwe, zdrowe, tanie i szybkie dania. Udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością. 23:25 ● Trwa