StacjeFood Network18.05.2023 Food Network - Program TV na 18.05.2023 Od rana Po południu Wieczór Rok Temu 18.05 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Król mięsa Magazyn kulinarny Dla Luki Terni dania mięsne nie mają tajemnic. Prowadzący otwiera widzom drzwi do swojej karczmy, ukrytej na toskańskich wzgórzach, którą od czterech pokoleń prowadzi jego rodzina. 00:30Powtórka Włoski kęs Odcinek 8 Magazyn kulinarny Tym razem destynacją Travel Channel będą różne regiony Włoch z ich tradycyjną kuchnią i składnikami. W programie "Włoski kęs" zobaczycie zapierające dech w piersiach miejsca i poznacie wyjątkowych szefów kuchni, którzy zabiorą Was w podróż po tym różnorodnym półwyspie. 01:15Powtórka Wielki wyścig foodtrucków Real tv Co tydzień Tyler Florence daje właścicielom foodtrucków ograniczony budżet na zakupy, gotowanie i opracowywanie strategii. Drużyny, które sprzedadzą najwięcej dań, przechodzą do następnej rundy. Główna nagroda wynosi 50 000 dolarów. 02:20 Posiekani Teleturniej Konkurs kulinarny, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. 03:20 Jedzenie w trasie Odcinek 2 Sezon 1 Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 04:15 Kuchnia czynna całą dobę Magazyn kulinarny Kolorowe, proste i pomysłowe gotowanie z dzieckiem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni z pociechą. 05:35 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 05:50 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 06:25 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 06:55 Z chlebem i oliwą Odcinek 6 Magazyn kulinarny Enrica Della Martira, finalistka Masterchef, zdradza przepisy na dania, które idealnie łączą się z chlebem. 07:30Powtórka Z chlebem i oliwą Odcinek 7 Magazyn kulinarny Enrica Della Martira, finalistka Masterchef, zdradza przepisy na dania, które idealnie łączą się z chlebem. 08:10 Pyszne miejscówki Serial dokumentalny Dla wielu turystów jedzenie bywa ważniejsze niż muzea, hotele i pamiątki. Program pokazuje miejsca, które warto odwiedzić, by skosztować najsmaczniejszych dań w kraju. 08:50 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 10:20 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 8 Magazyn kulinarny Portobello, czyli brązowe pieczarki, to cel kolejnej wyprawy Mikołaja. W kuchni kaszubskiej królują ryby. Mikołaj sprawdza, jaki jest najlepszy przepis na śledzia po kaszubsku. Ponadto próbuje tradycyjnych gruzińskich przysmaków. 10:50Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 15 Magazyn kulinarny W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, jak się tłoczy olej rzepakowy roztoczański, w jakich potrawach smakuje najlepiej, co dodać do sałatki z kiszonym łososiem bałtyckim i gdzie szukać czosnku niedźwiedziego. 11:20Powtórka Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 11:55Powtórka Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 12:30Powtórka MasterChef Junior Show W finałowym odcinku programu pojawią się wszyscy uczestnicy tej edycji, by wspólnie z jurorami i gośćmi specjalnymi wziąć udział w konkurencji drużynowej. Następnie dojdzie do ostatecznego pojedynku. 13:00Powtórka Ugotowani Odcinek 7 Reality show Każdy z uczestników przygotowuje dla rywali wykwitną kolację złożoną z przystawki, dania głównego i deseru. Efekty kulinarnych poczynań zostaną poddane ocenie konkurentów. 14:35 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:35 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 16:20Powtórka Jedzenie na pocieszenie Odcinek 8 Magazyn kulinarny W tym odcinku smażony w całości okoń morski po tajlandzku. Będzie podany z ketchupem z papryki i banana. W Japonii wieprzowina w Coca-Coli, a na koniec kanapka z krabem podana z salami w pysznej bułce. 16:50Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 17:30Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 18:05Powtórka Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 18:40Powtórka Apetyt na miłość Reality show Trzy osoby przygotowują potrawy, które mają podbić serce singielki lub singla. Uczestnicy dwoją się i troją, żeby przygotować najlepsze danie. 19:10 Odkrycia Magdy Gessler Serial dokumentalny Podczas podróży po Polsce znana restauratorka Magda Gessler odwiedza oryginalne restauracje, by przyjrzeć się pracy ich właścicieli. Przedstawia historie bohaterów, a także kosztuje popisowych dań. 20:10Powtórka Nowocześnie, szybko i pysznie Odcinek 5 Magazyn kulinarny Csaba dalla Zorza uczy, jak przyrządzać smaczne, ale też łatwe, zdrowe, tanie i szybkie dania. Udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością. 20:45Powtórka Zawodowcy od grilla Serial dokumentalny 21:20 Czas na grillowanie! Magazyn kulinarny Michael Symon wyrusza w podróż, aby spróbować najlepszych klasycznych amerykańskich burgerów, dań z grilla, a także piwa. Odkrywa najlepsze lokale i browary. 22:25 Król mięsa Magazyn kulinarny Dla Luki Terni dania mięsne nie mają tajemnic. Prowadzący otwiera widzom drzwi do swojej karczmy, ukrytej na toskańskich wzgórzach, którą od czterech pokoleń prowadzi jego rodzina. 22:55Powtórka Prosta kuchnia Goka Wana Magazyn kulinarny W każdym odcinku widzowie poznają trzy przepisy na proste wersje azjatyckich klasycznych dań, praktyczne porady, ciekawostki kulinarne oraz wiele prywatnych historii Goka Wana. 23:40Powtórka ● Trwa