StacjeFood Network18.06.2023 Food Network - Program TV na 18.06.2023 Od rana Po południu Wieczór Rok Temu 18.06 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Zawodowcy od grilla Serial dokumentalny 00:50Powtórka Włoska uczta na morzu Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza, a także zdobyć jak najwięcej informacji o skorupiakach i mięczakach. 01:50Powtórka Na tłusto i na grubo Magazyn kulinarny Szef kuchni Gabriele Rubini "Rubio" podróżuje po Włoszech, by stanąć w szranki z lokalnymi kucharzami. Jury złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną ma wyłonić autora najlepszego tradycyjnego dania. 02:50Powtórka Na tłusto i na grubo Magazyn kulinarny Szef kuchni Gabriele Rubini "Rubio" podróżuje po Włoszech, by stanąć w szranki z lokalnymi kucharzami. Jury złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną ma wyłonić autora najlepszego tradycyjnego dania. 03:50 Wiejskie włoskie gotowanie Magazyn kulinarny W tym odcinku Roberto zrobi makaron maltagliati z dynią, porem i kiełbasą, wędlinę wołową z pikantnym sosem majonezowym oraz jagnięcinę w winie z kapustą włoską. 04:50 Szczypta smaku Magazyn kulinarny Agata i Olga będą wspominać swoje smakowite wakacje. Spragnione słońca sięgną do przepisów, które zdobyły podczas podróży na Sycylię, na greckie wyspy i do gorącej Turcji. 05:20 Patenciary Odcinek 4 Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 06:00 Przywiezione smaki Film dokumentalny Para Amerykanów przybywa do Warszawy, aby założyć restaurację, w której będzie można spotkać się z oryginalną kuchnią Manhatanu, Williamsburga i Brooklynu. Prezentuje serwowane w kuchni potrawy i przybliża specyfikę nowojorskiego gotowania. 06:30 MasterChef Junior Show W finałowym odcinku programu pojawią się wszyscy uczestnicy tej edycji, by wspólnie z jurorami i gośćmi specjalnymi wziąć udział w konkurencji drużynowej. Następnie dojdzie do ostatecznego pojedynku. 07:30Powtórka Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:05 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:35 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 10:05Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 10:35Powtórka Makłowicz w Polsce Odcinek 1 Magazyn kulinarny Pierwszą od lat podróż po Polsce Robert Makłowicz rozpoczyna na Ostrowie Lednickim, następnie odwiedza Wolsztyn. Miejscowe atrakcje na talerzu to chłodnik wielkopolski oraz oraz kaczka po poznańsku. 11:10 Przyślij przepis Odcinek 5 Magazyn kulinarny Dominika zaprasza znajomych na ognisko. Na świeżym powietrzu zagniata ciasto drożdżowe, formując bułeczki, które upiecze nad ogniem. Robi także szaszłyki z ziemniaków, boczku, buraka i cebuli. 12:15Powtórka Przyślij przepis Odcinek 6 Magazyn kulinarny Autorzy wybierają się na Kaszuby, do Chmielna. Na początku poznają przepis na zupę rybną Moniki. Do zupy Honorata upiekła chleb z mąki razowej i żytniej. 12:45 Z gruntu zdrowo Magazyn kulinarny Gospodarz programu udowadnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Udaje się na pola, by przekonać się, jak wyglądają uprawy. 13:15Powtórka Z gruntu zdrowo Magazyn kulinarny Gospodarz programu udowadnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Udaje się na pola, by przekonać się, jak wyglądają uprawy. 13:45 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 14:15Powtórka Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 14:45Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 1 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak przygotowuje kilka dań z wołowiny, by ukazać, jak prawidłowo się z nią obchodzić w kuchni. Odwiedza także hodowcę krów, który zdradza, w czym tkwi sekret dobrego wołowego mięsa. 15:15Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 2 Magazyn kulinarny W tym odcinku Bieszczady. Autorzy odwiedzają Grzegorza Sowę i odkrywają tajniki hodowli owiec. Widzowie dowiedzą się, czym charakteryzuje się baranina oraz jagnięcina, 15:45Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 3 Magazyn kulinarny Tym razem w menu Tomka pojawi się prosty i smaczny makaron z piersią kurczaka, malinowymi pomidorami i pikantną kiełbasą chorizo. Gospodarz pokazuje, jak zrobić duszonego kurczaka z morelami, rodzynkami, warzywami i kaszą bulgur. 16:15 MasterChef Odcinek 2 Show 9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. 16:45 Pyszne miejscówki Serial dokumentalny Dla wielu turystów jedzenie bywa ważniejsze niż muzea, hotele i pamiątki. Program pokazuje miejsca, które warto odwiedzić, by skosztować najsmaczniejszych dań w kraju. 17:45Powtórka Brunch u Bobby'ego Magazyn kulinarny Bobby Flay przygotowuje ulubione dania brunchowe, które w codziennym jadłospisie stanowią ulubioną część posiłku gospodarza. 18:45Powtórka Ogniem i patelnią Magazyn kulinarny Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania Alex Guarnaschelli, która sieje postrach na konkursach kulinarnych. 19:15Powtórka Słodki biznes Serial dokumentalny 20:20 Dziewczyny z wypiekami Odcinek 3 Magazyn kulinarny Małgosia i Agata przygotują tort na drugie urodziny kwiaciarni. Dziewczyny będą mogły wykazać się fantazją i przygotować wypiek inspirowany kwiatowymi pracami zleceniodawczyni. 20:50Powtórka Dziewczyny z wypiekami Odcinek 4 Magazyn kulinarny Agata i Małgosia, które prowadzą pracownię cukierniczą, często spotykają się z nietypowymi zamówieniami. W programie okaże się, jak poradzą sobie z pomysłami klientów. 21:20 MasterChef Show 9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. 21:50Powtórka Nowocześnie, szybko i pysznie Odcinek 10 Magazyn kulinarny Csaba dalla Zorza uczy, jak przyrządzać smaczne, ale też łatwe, zdrowe, tanie i szybkie dania. Udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością. 23:25 ● Trwa