StacjeFood Network23.07.2023 Food Network - Program TV na 23.07.2023 Od rana Po południu Wieczór Rok Temu 23.07 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Pojedynek na grille Real tv Eddie Jackson,, zwycięzca programu "Food Network Star" oraz były zawodnik NFL, wyrusza w trasę. W każdy mieście mierzy się z trzema mistrzami barbecue. Każdy z nich będzie miał szansę na wygranie 5 tysięcy dolarów. 00:45Powtórka Na tłusto i na grubo Magazyn kulinarny Szef kuchni Gabriele Rubini "Rubio" podróżuje po Włoszech, by stanąć w szranki z lokalnymi kucharzami. Jury złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną ma wyłonić autora najlepszego tradycyjnego dania. 01:50Powtórka Na tłusto i na grubo Magazyn kulinarny Szef kuchni Gabriele Rubini "Rubio" podróżuje po Włoszech, by stanąć w szranki z lokalnymi kucharzami. Jury złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną ma wyłonić autora najlepszego tradycyjnego dania. 02:50Powtórka Włoska uczta na morzu Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza, a także zdobyć jak najwięcej informacji o skorupiakach i mięczakach. 03:50 Molly gotuje na farmie Magazyn kulinarny Molly Yeh dzieli się z widzami doświadczeniem życia na farmie i przyrządza dania inspirowane jej chińskim i żydowskim pochodzeniem. 04:50Powtórka Szczypta smaku Magazyn kulinarny Agata i Olga będą wspominać swoje smakowite wakacje. Spragnione słońca sięgną do przepisów, które zdobyły podczas podróży na Sycylię, na greckie wyspy i do gorącej Turcji. 05:20Powtórka Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 05:55 Buddy kontra Duff Reality show Atmosfera podczas konkursu robi się gorąca, gdy Duff wyzywa na pojedynek Buddy'ego. Tym razem przygotują eleganckie desery. Potem czas na tort weselny dla celebryty. 06:30 MasterChef Junior Show W finałowym odcinku programu pojawią się wszyscy uczestnicy tej edycji, by wspólnie z jurorami i gośćmi specjalnymi wziąć udział w konkurencji drużynowej. Następnie dojdzie do ostatecznego pojedynku. 07:35Powtórka Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:00 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 09:35 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 10:10 Makłowicz w Polsce Odcinek 5 Magazyn kulinarny Połoniny, wzgórza, rozległe widoki, dzika natura, węglarze, ruiny cerkwi i wsi, w których kiedyś żyli Bojkowie i Łemkowie. Takie Bieszczady odnajduje Robert Makłowicz w drugiej dekadzie XXI wieku. 10:40Powtórka Makłowicz w Polsce Odcinek 6 Magazyn kulinarny W Komborni Robert poznaje wino stworzone dla Nicolae Ceaușescu, w Niżnej Łące wchodzi w bliski kontakt z pszczołami i miodem spadziowym jodłowym, a w Mszanie wizytuje produkcję kozich serów. 11:15Powtórka Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 2 Serial dokumentalny Magda Gessler wybiera się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest tu Dmitrij Babak, a jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji. 11:50 Przyślij przepis Magazyn kulinarny W tym odcinku autorzy wracają do bohaterów z drugiego sezonu programu, żeby poznać ich przepisy na specjalne okazje. Będzie coś dla mięsożerców, ale też dla miłośników lekkiej warzywnej kuchni. 12:20Powtórka Przyślij przepis Magazyn kulinarny W tym odcinku autorzy wracają do bohaterów z drugiego sezonu programu, żeby poznać ich przepisy na specjalne okazje. Będzie coś dla mięsożerców, ale też dla miłośników lekkiej warzywnej kuchni. 12:50 Z gruntu zdrowo Odcinek 3 Magazyn kulinarny Tadeusz odwiedzi miejscowość Wola Batorska, gdzie Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą gospodarstwo ekologiczne Słoneczna Zagroda. Przyjrzy się uprawie cebuli i porozmawia o tym popularnym produkcie. 13:30Powtórka Z gruntu zdrowo Odcinek 4 Magazyn kulinarny Żeby dowiedzieć się więcej o rzodkiewkach, Tadeusz wybiera się do Kolincza niedaleko Starogardu Gdańskiego, gdzie spotka się ze Sławkiem, który uprawia je od ponad 20 lat. 14:00 Sztuka mięsa Odcinek 4 Magazyn kulinarny Tomasz Jakubiak przyrządza różne dania, prezentując za każdym razem inny rodzaj mięsa. Widzowie poznają także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy opowiadają o swoich produktach. 14:35Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek przygotuje roladki z indyka, które nafaszeruje mielonym mięsem i szpinakiem. Pokaże także jak zrobić indycze klopsy w sosie śmietanowo-pomidorowym z purée z karmelizowanego pasternaku. 15:05Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 6 Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pokaże, jak zrobić pieczone żeberka, które poda z domową sałatką colesław, a miłośnikom boczku pokaże, jak zrobić pyszną roladę z boczku z ziołowym pesto i pieczone ziemniaki. 15:35Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 7 Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek odwiedza dobrego znajomego Ryszarda Tomaszewskiego oraz szefa kuchni Wojciecha Harapkiewicza, którzy o dziczyźnie wiedzą wszystko. Razem z Wojtkiem zrobią pasztet. 16:05Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 8 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek pokaże jak zrobić pyszną pieczoną kaczkę w glazurze z pomarańczy i sosu sojowego. Do kaczki poda szybką sałatkę z selera naciowego, jabłek i orzechów włoskich. Na koniec pokaże jak zrobić konfitowane faszerowane kacze uda. 16:35 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 17:05Powtórka Barbecue na wypasie Odcinek 6 Serial dokumentalny Prowadzący "El Laucha" wraz z przyjaciółmi przygotuje nietuzinkowe przepisy na dania z grilla. Widzowie poznają techniki gotowania, rodzaje mięs oraz sosów. 17:35 Pyszne miejscówki Serial dokumentalny Dla wielu turystów jedzenie bywa ważniejsze niż muzea, hotele i pamiątki. Program pokazuje miejsca, które warto odwiedzić, by skosztować najsmaczniejszych dań w kraju. 18:05Powtórka Mania grillowania z Bobbym Flayem Magazyn kulinarny Tym razem Bobby pokaże, jak stworzyć wegetariańskie menu z mnóstwem smaku - przygotuje mini pizze z grillowanych grzybów Portobello z oliwą z oliwek, kaparami, papryką, pomidorami i kozim serem. 19:05Powtórka Ogniem i patelnią Magazyn kulinarny Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania Alex Guarnaschelli, która sieje postrach na konkursach kulinarnych. 19:35Powtórka Czas na deser Odcinek 2 Magazyn kulinarny Włoska cukierniczka Daniela Ribezzo pokazuje, jak w łatwy sposób wyczarować słodkie dzieła sztuki. Dzieli się radami, dzięki którym przygotowanie słodkości zawsze się udaje. Udowadnia, że w kuchni najważniejsza jest fantazja. 20:35 Dziewczyny z wypiekami Odcinek 8 Magazyn kulinarny Agata i Małgosia, które prowadzą pracownię cukierniczą, często spotykają się z nietypowymi zamówieniami. W programie okaże się, jak poradzą sobie z pomysłami klientów. 21:05Powtórka Dziewczyny z wypiekami Magazyn kulinarny Agata i Małgosia dostają zamówienie na tort dla projektantki swetrów i blogerki. Wypiek ma być bezglutenowy, więc dziewczyny przygotowują biszkopt z mąki kokosowej i kukurydzianej. 21:35 MasterChef Show 9. edycja "MasterChefa", czyli programu, w którym z kulinarnymi zadaniami mierzą się kucharze-amatorzy. Ich zmagania ocenia jury: Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. 22:05Powtórka Światowa kuchnia Ravinder Odcinek 5 Magazyn kulinarny Brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w kulinarną podróż, podczas której pokazuje, jak jada się na całym świecie. Ponadto gospodyni w każdym z przepisów dodaje swoje pomysły. 23:40 ● Trwa