StacjeFood Network27.07.2023 Food Network - Program TV na 27.07.2023 Od rana Po południu Wieczór Rok Temu 27.07 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Sposób na smaczne życie Odcinek 3 Magazyn kulinarny Szef kuchni Emmanuel Stroobant zaprasza przyjaciół do domu i pokazuje im, jak przygotować 36 wyjątkowych przepisów, które naznaczyły jego życie - 00:25Powtórka Sklepowy turniej Guya Real tv Rywalizujący ze sobą utalentowani młodzi kucharze marzący o karierze szefów kuchni muszą wykazać się się wieloma talentami - umiejętnością robienia zakupów i gotowania. 00:55Powtórka Zawodowcy od grilla Serial dokumentalny 01:55 Posiekani Teleturniej Konkurs kulinarny, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. 02:55 Jedzenie w trasie Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 03:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Odcinek 6 Rozrywka Michael Moran proponuje wykwintne posiłki dla znawców i smakoszy. Mistrz kuchni pokazuje, jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. 05:00 Kuchnia czynna całą dobę Magazyn kulinarny Kolorowe, proste i pomysłowe gotowanie z dzieckiem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni z pociechą. 05:40 Sztuka mięsa Odcinek 3 Magazyn kulinarny Tym razem w menu Tomka pojawi się prosty i smaczny makaron z piersią kurczaka, malinowymi pomidorami i pikantną kiełbasą chorizo. Gospodarz pokazuje, jak zrobić duszonego kurczaka z morelami, rodzynkami, warzywami i kaszą bulgur. 05:55Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 4 Magazyn kulinarny Tomasz Jakubiak przyrządza różne dania, prezentując za każdym razem inny rodzaj mięsa. Widzowie poznają także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy opowiadają o swoich produktach. 06:25Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek przygotuje roladki z indyka, które nafaszeruje mielonym mięsem i szpinakiem. Pokaże także jak zrobić indycze klopsy w sosie śmietanowo-pomidorowym z purée z karmelizowanego pasternaku. 07:00Powtórka Z chlebem i oliwą Odcinek 2 Magazyn kulinarny Enrica Della Martira, finalistka Masterchef, zdradza przepisy na dania, które idealnie łączą się z chlebem. 07:35Powtórka Z chlebem i oliwą Odcinek 3 Magazyn kulinarny Enrica Della Martira, była konkurentka i finalistka Masterchef, zdradza swoje kuchenne sekrety, dziś w menu tradycyjne potrawy toskańsku: tradycyjny chleb toskański, krem z pomidorów i królik po myśliwsku. 08:10Powtórka Pyszne miejscówki Serial dokumentalny Dla wielu turystów jedzenie bywa ważniejsze niż muzea, hotele i pamiątki. Program pokazuje miejsca, które warto odwiedzić, by skosztować najsmaczniejszych dań w kraju. 08:45Powtórka Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 10:20Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 14 Magazyn kulinarny Agrest, trochę zapomniany owoc, nada smak kaczce. Gospodarz przygotowuje ją z placuszkami marchewkowo-kapuścianymi. Mikołaj kosztuje korycińskie sery, z których słynie Podlasie. 10:50Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 25 Magazyn kulinarny Tym razem Mikołaj Rey wypłynie na flądry, płocie, dorsze oraz krewetki. To będzie wyjątkowy odcinek o smaku ryb i owoców morza. 11:20Powtórka Patenciary Odcinek 8 Magazyn kulinarny Daria z dziewczynkami zaproponują przepisy na dania pełne nie tylko smaków ale też kolorów.. Daria przygotuje warzywne francuskie danie ratatouille, które zaserwuje w prawdziwie bajkowej formie. 11:55Powtórka Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 12:30Powtórka MasterChef Junior Show W finałowym odcinku programu pojawią się wszyscy uczestnicy tej edycji, by wspólnie z jurorami i gośćmi specjalnymi wziąć udział w konkurencji drużynowej. Następnie dojdzie do ostatecznego pojedynku. 13:00Powtórka Ugotowani Reality show W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Warszawy: Anna Bienias, Łukasz Ociepa, Patrycja Pyjomska oraz Igor Konefał. 14:35 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:35 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 16:20 Z chlebem i oliwą Magazyn kulinarny Enrica Della Martira, finalistka Masterchef, zdradza przepisy na dania, które idealnie łączą się z chlebem. 16:55Powtórka Makłowicz w Polsce Odcinek 4 Magazyn kulinarny Robert Makłowicz trafia do producenta kozich serów oraz na pastwisko półdzikich krów mięsnej rasy Hereford. Do menu odcinka włącza dania z wołowiny: zraz z salsą z kiszonek, policzki w czerwonym winie i antrykot. 17:30Powtórka Makłowicz w Polsce Odcinek 5 Magazyn kulinarny Połoniny, wzgórza, rozległe widoki, dzika natura, węglarze, ruiny cerkwi i wsi, w których kiedyś żyli Bojkowie i Łemkowie. Takie Bieszczady odnajduje Robert Makłowicz w drugiej dekadzie XXI wieku. 18:05Powtórka Kuchnia dla odważnych Odcinek 8 Magazyn kulinarny Tym razem Walenty udaje się do Czech, do znajomego, który razem z żoną Aniczką prowadzi niewielką hodowlę owiec w Bystrzycach, koło czeskiego Cieszyna. Walenty wraz z Romanem oprawiają jagnię. 18:40Powtórka Apetyt na miłość Reality show Trzy osoby przygotowują potrawy, które mają podbić serce singielki lub singla. Uczestnicy dwoją się i troją, żeby przygotować najlepsze danie. 19:15 Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 1 Serial dokumentalny Magda Gessler gości w warszawskiej restauracji Zoni, gdzie szefem kuchni jest Aleksander Baron. W menu: chłodnik z wołowiną, wyjątkowy ser dojrzewający w ziemi i podany na torfie, a na deser mus z mózgiem i wanilią. 20:15Powtórka Światowa kuchnia Ravinder Odcinek 5 Magazyn kulinarny Brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w kulinarną podróż, podczas której pokazuje, jak jada się na całym świecie. Ponadto gospodyni w każdym z przepisów dodaje swoje pomysły. 20:45Powtórka Pojedynek na grille Real tv Eddie Jackson,, zwycięzca programu "Food Network Star" oraz były zawodnik NFL, wyrusza w trasę. W każdy mieście mierzy się z trzema mistrzami barbecue. Każdy z nich będzie miał szansę na wygranie 5 tysięcy dolarów. 21:20 Czas na grillowanie! Magazyn kulinarny Michael Symon wyrusza w podróż, aby spróbować najlepszych klasycznych amerykańskich burgerów, dań z grilla, a także piwa. Odkrywa najlepsze lokale i browary. 22:25 Sposób na smaczne życie Odcinek 4 Magazyn kulinarny Szef kuchni Emmanuel Stroobant zaprasza przyjaciół do domu i pokazuje im, jak przygotować 36 wyjątkowych przepisów, które naznaczyły jego życie - 22:55 Sztuka mięsa Odcinek 8 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek pokaże jak zrobić pyszną pieczoną kaczkę w glazurze z pomarańczy i sosu sojowego. Do kaczki poda szybką sałatkę z selera naciowego, jabłek i orzechów włoskich. Na koniec pokaże jak zrobić konfitowane faszerowane kacze uda. 23:25Powtórka Burgerowym szlakiem Odcinek 5 Magazyn kulinarny George Motz spotyka się z najlepszymi amerykańskimi twórcami hamburgerów, odwiedza ich lokale i dowiaduje się, co sprawia, że ich burger jest jednym z najlepszych w kraju. 23:55 ● Trwa