Polska 2018

Streszczenie odcinka

Magda Gessler w nowej roli! Najbardziej znana restauratorka rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Magda przedstawi ich fascynujące historie, namówi na szczere rozmowy, a następnie podejrzy ich pracę w kuchni i spróbuje ich popisowych dań. Skąd czerpią inspiracje? Jak prowadzą restauracje? Czy uda im się zachwycić, a może zaskoczyć ikonę telewizji? W pierwszym odcinku "Odkryć Magdy Gessler" zawitamy do warszawskiej restauracji Zoni. Zaprojektował ją ceniony architekt Mirosław Nizio. Klimat miejsca jest niepowtarzalny. Szefem kuchni jest Aleksander Baron, nazywany kreatorem prawdziwie spektakularnych smaków. Od lat zbiera wiedzę na temat dań, które królowały na polskim stole nawet sto lat temu! Na tej podstawie przygotowuje zaskakujące dania, które łączą nieoczywiste połączenia składników. Co zaserwuje Magdzie Gessler? Będzie to m.in. doskonały chłodnik z wołowiną, wyjątkowy ser dojrzewający w ziemi i podany na torfie, a na deser mus z… mózgiem i wanilią. Czy wszystko przypadnie do gustu Magdzie Gessler?

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Odkrycia Magdy Gessler w telewizji

Galeria

Powiązane artykuły