StacjeFood Network05.12.2023 Food Network - Program TV na 05.12.2023 Od rana Po południu Wieczór Rok Temu 05.12 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Molly gotuje na farmie - najlepsze przepisy Odcinek 8 Magazyn kulinarny Autorka książek kucharskich, blogerka kulinarna Molly Yeh mieszka na wsi na pograniczu Minnesoty i Północnej Dakoty. W swojej przytulnej wiejskiej kuchni, gospodyni przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. 00:30 Gdzie zjeść we Włoszech Odcinek 12 Magazyn kulinarny W Bergamo można znaleźć najróżniejsze formy polenty. Każdy mieszkaniec tego miasta ma swoją ulubioną, która różni się od innych konsystencją, dodatkami lub sposobem przygotowania. Simone próbuje wersji polecanych przez pięciu doradców. 01:00Powtórka Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 02:10Powtórka Mistrzostwa w świątecznych wypiekach Real tv Uczestnicy konkursu demonstrują swoje umiejętności, przywołując tradycyjne świąteczne smaki. Zawodnicy, którzy przejdą do kolejnego etapu, będą musieli przyrządzić nowe wersje tradycyjnych dań. 02:40Powtórka 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 03:45Powtórka Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 04:20Powtórka Na tropie składników Odcinek 5 Magazyn kulinarny Widzowie poznają proces powstawania słodyczy i słodkich napojów od pomysłu, po składniki, taśmy produkcyjne, sekretne mieszanki i kryjące się za nimi legendy, aż po opakowanie. 04:50 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 05:20 Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 06:00Powtórka Sztuka mięsa Magazyn kulinarny W tym odcinku Tomek pojedzie na Podlasie, gdzie spotka się z Agnieszką i Tadeuszem Kawą, właścicielami ekofarmy Vitalis. Agnieszka i Tadeusz hodują tu zwierzęta i wytwarzają własne przetwory 06:35Powtórka 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 07:05Powtórka Kuchnia jak u mamy Magazyn kulinarny Benedetta Rossi prezentuje rodzinne przepisy na zdrowe przysmaki i sycące dania. Odkrywa przed widzami niuanse tradycyjnych włoskich przepisów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. 07:40 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 08:20Powtórka Mistrzostwa w świątecznych wypiekach Real tv Uczestnicy konkursu demonstrują swoje umiejętności, przywołując tradycyjne świąteczne smaki. Zawodnicy, którzy przejdą do kolejnego etapu, będą musieli przyrządzić nowe wersje tradycyjnych dań. 08:50 Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 09:50 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 10:25 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 11:00 Jedzenie w trasie Odcinek 1 Sezon 1 Magazyn kulinarny Rubio delektuje się wszelkimi rodzajami mięsa w "Il Focalaro". W "Dal Baffo" zjada carbonarę i polędwiczki. Na koniec wraz z kierowcą Pippo, Rubio odwiedza "Al Capolinea". 11:50 Apetyt na miłość Odcinek 6 Reality show Justyna, drobna i czarująca brunetka, ma żywiołowy temperament. O jej względy rywalizują: instruktor pływania Igor, przebojowy trener personalny Kuba i pasjonat kalisteniki Sławek. 12:55 Kuchnia jak u mamy Magazyn kulinarny Benedetta Rossi prezentuje rodzinne przepisy na zdrowe przysmaki i sycące dania. Odkrywa przed widzami niuanse tradycyjnych włoskich przepisów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. 13:55 Ugotowani Odcinek 4 Reality show W kolejnym odcinku do pojedynku kulinarnego stają mieszkańcy Wrocławia: Grażyna Udała, Przemysław Witkowski, Aneta Adamska oraz Jacek Siedlecki. 14:35 Świąteczne wyzwanie ciasteczkowe Magazyn kulinarny W warsztacie świętego Mikołaja piątka najlepszych piekarzy robi ciasteczka. Próbują sił w dwóch zadaniach. Trójka jurorów ocenia ich starania. Zwycięzca otrzyma 10 tysięcy dolarów. 15:35Powtórka Akcja: Restauracja! Real tv Robert Irvine, amerykański kucharz i restaurator, diagnozuje problemy restauracji, które przestały być rentowne i odwiedzane przez klientów. Wynik sprawdzianu zostaje przedstawiony właścicielom. 16:35 Kulinarny obóz przetrwania Real tv Cliff Crook, dyrektor kulinarny i szef kuchni ESquared Hospitality, prowadzi szkolenie dla borykających się z problemami szefów kuchni. 17:35 Sztuka mięsa Odcinek 2 Magazyn kulinarny W tym odcinku Bieszczady. Autorzy odwiedzają Grzegorza Sowę i odkrywają tajniki hodowli owiec. Widzowie dowiedzą się, czym charakteryzuje się baranina oraz jagnięcina, 18:35Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 4 Magazyn kulinarny Tomasz Jakubiak przyrządza różne dania, prezentując za każdym razem inny rodzaj mięsa. Widzowie poznają także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy opowiadają o swoich produktach. 19:10Powtórka Makłowicz w Polsce Odcinek 1 Magazyn kulinarny Pierwszą od lat podróż po Polsce Robert Makłowicz rozpoczyna na Ostrowie Lednickim, następnie odwiedza Wolsztyn. Miejscowe atrakcje na talerzu to chłodnik wielkopolski oraz oraz kaczka po poznańsku. 20:15Powtórka Makłowicz w Polsce Odcinek 2 Magazyn kulinarny Zboże i ziemniaki na polach, olej w tłoczniach, piwo w browarach, lipy wzdłuż alei, zielenina w ogrodzie warzywnym - w Wielkopolsce wszystko musi być porządne. 20:45Powtórka Buddy kontra Duff Odcinek 1 Reality show Buddy Valastro i Duff Goldman wraz ze swoimi zespołami stają przed pierwszym zadaniem. Pieką bożonarodzeniowe ciasta inspirowane bohaterami popularnych kreskówek. 21:20 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 22:25 MądrzeJEMY z Katarzyną Bosacką Odcinek 3 Magazyn W tym odcinku widzowie dowiedzą się, ile kilometrów przebywa jedzenie, zanim trafi na nasz talerz. Autorzy programu tłumaczą, dlaczego warto sięgać po żywność lokalną, polską, sezonową. 22:55 Świąteczne wyzwanie ciasteczkowe Magazyn kulinarny W warsztacie świętego Mikołaja piątka najlepszych piekarzy robi ciasteczka. Próbują sił w dwóch zadaniach. Trójka jurorów ocenia ich starania. Zwycięzca otrzyma 10 tysięcy dolarów. 23:30Powtórka ● Trwa