W pierwszym zadaniu uczestnicy walczyli o immunitet. Kucharze pracowali w niewielkich grupach - w ciągu 15 minut mieli przygotować danie z dostępnych w kuchni produktów. Najlepiej poradziła sobie drużyna w składzie Krzysztof Bugiera i Paweł Wałęsa. Panowie zdecydowali się losować, który z nich otrzyma immunitet - padło na Karzysztofa.
CZYTAJ TAKŻE:
"TOP CHEF" 29.10.2014. ODCINEK 8. KUCHNIA ŁEMKOWSKA, GÓRALSKA I ŚLĄSKA [WIDEO]
"TOP CHEF" 22.10.2014. ODCINEK 7. ROBERT BURNEIKA GOŚCIEM SPECJALNYM PROGRAMU! [WIDEO+ZDJĘCIA]
W kolejnym zadaniu uczestnikom pomagał szef kuchni Adam Chrząstowski. Tematem konkurencji była kuchnia regionalna: łemkowska, góralska i śląska. Kucharze pracowali w parach, a z każdego duetu jedna osoba była nominowana. Paweł i - panowie zajęli się kuchnią góralską, a ich wsparciem był Stanisław Karpierl-Bułecka. Kuchnia śląska przypadła Marcie i Piotrowi, a pomagał im Mariusz Kałamaga, a kuchnia łemkowska Bartkowi i Marcin przy wsparciu Igora Herbuta.
Do dogrywki nominowani zostali: Piotr Ceranowicz, Bartłomiej Witkowski i Marcin Przybysz. Tematem przewodnim dogrywki był smoczy owoc.
Z "Top Chef" odpadł Piotr Ceranowicz.
