"Top Chef. Gwiazdy od kuchni" 2.11.2016, odcinek 9. W pófinale odpadła Edyta Pazura! [WIDEO+ZDJĘCIA]

Kamila Glińska
Edyta Pazura pożegnała się z programem. fot. Sylwia Dąbrowa
Edyta Pazura pożegnała się z programem. fot. Sylwia Dąbrowa
Półfinał to jeszcze większe emocje niż dotychczas! Czworo uczestników stanęło oko w oko z wielką kulinarną gwiazdą. Co się wydarzyło? Kto odpadł tuż przed finałem?

To już półfinał! Po 8 tygodniach walki, uczestnicy stanęli do decydującej rozgrywki. A właściwie trzech - po każdej rundzie jedna osoba automatycznie miała przejść do finału. Pierwszym gościem kuchni "Top Chef" była Jenny Morris, która na co dzień mieszka w Kapsztadzie w RPA. Jako pierwsza kobieta w historii dostała możliwość gotowania w telewizyjnym show. Prowadzi audycje radiowe, warsztaty kulinarne i wydaje książki. W swojej karierze miała okazję gotować m.in. dla aktorki Charlize Tehron i księcia Karola. Teraz przygotowała zadanie dla uczestników półfinału. Każdy miał przygotować pudding ryżowy. - Przekonanie mnie do puddingu ryżowego to będzie jak przeskoczenie najwyższej góry - wskazał Wojciech Modest Amaro. Po tym stwierdzeniu okazało się jednak także, że dla zwycięzcy tej konkurencji przewidziana jest także druga nagroda - kulinarna podróż do Lizbony.

CZYTAJ TAKŻE:

SZEF WOJCIECH AMARO O UCZESTNIKACH "TOP CHEF. GWIAZDY OD KUCHNI" [WIDEO+ZDJĘCIA]

Edyta przygotowała pomarańczowy pudding ryżowy z cynamonem i wanilią. - Podoba mi się w tym pomarańcza. Dodaje świeżości - skomentowała Jenny. Pudding ryżowy z migdałami i cynamonem należał do Rafała. Jurorzy zgodnie stwierdzili, że pudding jest zbyt suchy i ma złą konsystencję. Beata zaserwowała pudding ryżowy z fasolą szparagową, miodem i malinami. - Nie jestem przekonana do tej fasolki - wskazała Ewa Wachowicz. Na koniec pomarańczowy pudding ryżowy z wanilią, migdałami i miodem Vienia. To właśnie on wygrał. Vienio jako pierwszy mógł cieszyć się z finału programu.

Czas na drugą konkurencję, której tematem była dynia. Danie Edyty to pierś z kurczaka z puree z dyni, kurkami i chipsem z parmezanu. Rafał przygotował sałatkę z dyni, cukinii i bakłażanu, a Beata - placki z dyni i parmezanu z sarniną w kawie zbożowej. Tym razem znowu ostatnie danie okazało się być najlepszym. Beata jest w finale! Edyta i Rafał musieli zawalczyć o kolejne finałowe miejsce. W dogrywce w czarnych skrzynkach były steki i sosy. Czas na przygotowanie doskonałego steku i polanie go wyjątkowym sosem to 45 minut. Rostbef ze szpinakiem i sosem holenderskim należał do Rafała. Antrykot z fasolką szparagową oraz sosem winnym ze szparagami to natomiast danie Edyty.

W 9. odcinku "Top Chef. Gwiazdy od kuchni" odpadła Edyta Pazura!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kultura i rozrywka

Komentarze 5

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

W
Wkurzona
Vienio tak go napiszę oszukiwał pytał główną znawczynie przepisu jak to robić. Jaki muzyk takie życie widać po Kukizie. Z tej branży to sami oszuści
T
Tomasz,
Sokołowska super ! Sympatyczna i bez spiny,u ro cza cza cza
G
Gość
3 fakultety 3 dychy niecałe w dowodzie a zachowanie i wygląd prostej nowobogackiej i mało spontanicznej pół wiekowej wycofanej zgorzknialej kobity
A
Aleksandra
Pazurowa,panie,pazurowa mialo być denna jest:-)
A
Aleksandra
Lazurowa potrafi tak samo dobrze gotować jak i ciekawie się wysławiać.....nuda i mol i wodorosty ,panie.
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn