Ćwierćfinał zaczął się nietypowo, gdyż składniki dla uczestników wybrał... prowadzący program, Maciej Rock. Tomek Oświęciński dostał ozór wołowy, Rafał Maserak otrzymał udziec z dzika, Beata policzki wieprzowe, Edyta Pazura dostała mięso z królika, Andrzej Bachleda-Curuś otrzymał skrzydło wołowe, a Vienio dostał serce wieprzowe. Cóż, dla jarosza to nie będzie łatwe zadanie. Warto dodać, że jurorzy pojawią się dopiero na degustacji, dlatego uczestnicy mogą pracować bez większego stresu, gdyż jury nie będzie wiedzieć, kto jaką potrawę przygotował.
W tym zadaniu ćwierćfinalistom pomogli top chefowie, a czas na wykonanie potrawy to 60 minut! Łatwo nie będzie, ale na tym etapie już nie może być łatwo.
CZYTAJ TAKŻE:
Najlepsi okazali się Vienio, Beata i Edyta, więc zmierzyli się w zadaniu dodatkowym. Musieli przygotować w 50 minut dania przygotowane na bazie czekolady. Gra była warta świeczki, gdyż na szali był awans do finału i szkolenie w akademii czekolady! W konkurencji najlepsza okazała się Edyta Pazura!
W dogrywce spotkali się Tomasz, Andrzej i Rafał. Uczestnicy w 40 minut musieli kreatywnie przygotować orzech kokosowy. Tutaj już taryfa ulgowa się skończyła, a z zadaniem najlepiej poradził sobie Rafał Maserak.
Z PROGRAMEM "TOP CHEF. GWIAZDY OD KUCHNI" POŻEGNALI SIĘ ANDRZEJ BACHLEDA-CURUŚ ORAZ TOMASZ OŚWIĘCIŃSKI
