Pierwsza kolacja „Polish Chef” we wrocławskiej restauracji „Grape” ma stanowić okazję do promocji polskich produktów i rodzimej sztuki kulinarnej. Biesiadnicy będą mogli spróbować dziesięciu dań przygotowanych przez profesjonalistów dbających o każdy szczegół. Gościem specjalnym wydarzenia będzie Daniel Watkins, szef kuchni w restauracji Ravens Southend on Sea w Wielkiej Brytanii. Podczas wydarzenia gotować będzie m.in. uczestnik programu „Top Chef”, Kamil Kędzierski. Wśród zaproszonych kucharzy są także Mateusz Czekierda i Damian Wajda, których poczynania również można było śledzić w show Telewizji Polsat.
„Polish Chef” to inicjatywa, której zadaniem jest promocja gotowania, wspieranie młodych talentów i szerzenie wiedzy kulinarnej.
Chcemy wspierać i promować polskich szefów, którzy na nowo tworzą kuchnię polską, a także opisywać najciekawsze i najbardziej wartościowe miejsca, wydarzenia oraz produkty, które są dumą polskiej gastronomii. Dodatkowo staramy się stworzyć pierwszą w Polsce szczegółową bazę oraz wyszukiwarkę produktów regionalnych - piszą o sobie organizatorzy.
„Top Chef” po raz kolejny otworzył uczestnikom drzwi do wielkiej kariery. Udział w programie ma wymierne korzyści, o czym właśnie przekonują się kucharze znani z siódmej edycji show.
