Wszystko o jedzeniu Odcinek 1 (Sezon 2)

Food Files, USA 2015

Streszczenie odcinka

W tym odcinku - leczenie jedzeniem! Czy w przypadku każdej, nawet najmniejszej dolegliwości, od razu trzeba pędzić do apteki i sięgać po leki? Nie! Chcemy Was przekonać, że jedzenie ma wielką moc! Czy dla osób z problemami zdrowotnymi, jedzenie może zastąpić lekarstwa? Czy supermarket można potraktować, jak aptekę? W tym odcinku podpowiemy, które produkty są dla nas szczególnie dobre. Zastanowimy się, jaki jest związek między kształtem i kolorem warzyw i owoców a ich właściwościami. Czy kształt orzecha włoskiego, który do złudzenia przypomina mózg - to przypadek? Dlaczego - gdy boli brzuch - warto sięgnąć po jogurt truskawkowy? Ktore owoce są dobre na choroby serca (granat) a które na nadciśnienie (arbuz)? Co skutecznie hamuje apetyt (jabłka, gruszki, szpinak, bataty)? Które z warzyw i owoców można jeść by mieć dobrą pamięć (kurkuma) a ktore pomogą na chory żołądek (imbir)? W odcinku także: skuteczny i w 100% naturalny przepis na lek, który usunie grzybicę stóp!

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Wszystko o jedzeniu w telewizji

Galeria