Fabryki smaku Odcinek 15 (Sezon 4) - Naindyczone tofu
Food factory, Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś serwujemy: indyka z tofu na Święto Dziękczynienia, zdrowe batony orzechowe, popularny napój dla dzieci i chrupiące łakocie." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Przekonamy się, że podany z tradycyjnym nadzieniem indyk z tofu to doskonała wegetariańska propozycja na Święto Dziękczynienia. Sprawdzimy też, jak dwaj przyjaciele kochający zdrową żywność stworzyli pyszne batony orzechowe. Odwiedzimy fabrykę, w której każdego dnia produkuje się 1,5 miliona puszek popularnego napoju dla dzieci. Na deser zaprezentujemy znane od pokoleń łakocie z chrupiącymi migdałami, kwaskową żurawiną i delikatną białą czekoladą."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny