Fabryki smaku Odcinek 16 (Sezon 4) - Śniadaniowa uczta
Food factory, Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś w menu: lody z ciastem red velvet, pół miliona batoników z dynią, krem z czekolady i migdałów oraz ciasteczka z cytrynowym nadzieniem." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Przekonamy się, czy rzeczywiście w każdej łyżeczce pewnych niezwykłych lodów znajduje się kawałek ciasta red velvet. Zobaczymy, jak każdego dnia powstaje ponad pół miliona batoników zbożowych z dynią i korzennymi przyprawami. Zmienimy śniadanie w ucztę dzięki kremowi z czekolady i świeżo zmielonych prażonych migdałów. Przekonamy się, jak przy użyciu olejku z 24 tysięcy cytryn można wyprodukować 100 partii ciasteczek z cytrynowym nadzieniem."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny