Fabryki smaku Odcinek 6 (Sezon 4) - Makaron na rauszu
Food factory, Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś w menu: paluszki serowe ze zdrowym sekretem, miliony miętowo-czekoladowych łakoci, sos do makaronu z wódką i chili z siedmioma przyprawami." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Jeszcze więcej ciekawostek! W tym odcinku zobaczymy paluszki serowe, które kryją zdrowy sekret, i dowiemy się, jak działa system dbający o to, by te przysmaki zawsze miały odpowiedni kształt. Ponadto czekają nas miliony miętowych czekoladek i sos pomidorowy do makaronu. Czy to prawda, że do jego wyrobu co miesiąc zużywa się 200 litrów wódki? Sprawdzimy też, czy chili w proszku rzeczywiście zawiera siedem przypraw z odległych zakątków świata."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny