Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu

Food In Our Time, Singapur 2020

André Chiang, zmienia swoje życie i wyrusza w drogę. Nie będzie to jednak typowa kulinarna podróż, tylko wyprawa do źródeł różnych kuchni świata. W Jakucji, Japonii, Peru i Ghanie dawne tradycje są nadal żywe.

Reżyseria:Chong Chin Foon

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu w telewizji

Galeria

Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
  • Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
  • Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
  • Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
  • Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
  • Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
  • Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
  • Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
  • Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial
  • Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu - Serial

Twórcy

  • Chong Chin Foon

    Reżyseria

  • Kaylee Soh

    Reżyseria

  • Mak CK

    Reżyseria

Opis programu

André Chiang, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, planuje dotrzeć do regionów, w których do dziś pielęgnuje się tradycyjne kulinarne zwyczaje. Tajwański restaurator odwiedza Jakucję, Japonię, Ghanę i Peru. We wszystkich tych miejscach dawne tradycje są wciąż żywe. Odkrycie źródeł różnych kuchni świata pomoże w zrozumieniu, jak smaki znane nam dzisiaj ewoluowały na przestrzeni wieków. Co więcej, okaże się również przydatne w walce z marnotrawstwem żywności.