Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu
Food In Our Time, Singapur 2020
André Chiang, zmienia swoje życie i wyrusza w drogę. Nie będzie to jednak typowa kulinarna podróż, tylko wyprawa do źródeł różnych kuchni świata. W Jakucji, Japonii, Peru i Ghanie dawne tradycje są nadal żywe.
Reżyseria:Chong Chin Foon
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny
Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu w telewizji
Galeria
Twórcy
Chong Chin Foon
Reżyseria
Kaylee Soh
Reżyseria
Mak CK
Reżyseria
Opis programu
André Chiang, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, planuje dotrzeć do regionów, w których do dziś pielęgnuje się tradycyjne kulinarne zwyczaje. Tajwański restaurator odwiedza Jakucję, Japonię, Ghanę i Peru. We wszystkich tych miejscach dawne tradycje są wciąż żywe. Odkrycie źródeł różnych kuchni świata pomoże w zrozumieniu, jak smaki znane nam dzisiaj ewoluowały na przestrzeni wieków. Co więcej, okaże się również przydatne w walce z marnotrawstwem żywności.