Popularny prowadzący z zaproszonymi gośćmi przygotowuje zarówno potrawy znane, jak i te zupełnie egzotyczne. Radzi jak łączyć składniki i serwować dania o niepowtarzalnym smaku i wyglądzie.
W swoim magazynie kulinarnym Okrasa nie tylko przygotowuje przepyszne dania na różne okazje, ale także opowiada o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. Podpowiada, na co należy zwracać uwagę, co ze sobą łączyć i jakich zasad przestrzegać.
W "Kuchni z Okrasą" prowadzący prezentuje zarówno tradycyjne dania polskie, np. pasztet z dzika, polędwiczki wieprzowe marynowane w nalewce z pędów sosny czy duszoną wątróbkę z pieczonymi jabłkami, jak i te, które znane są na całym świecie, np. aromatyczne fondue z sera pleśniowego, wykwintny mus czekoladowy z nalewką pomarańczowo-kawową czy pasta z koziego sera i sałaty rukoli.
Karol Okrasa urodził się w 1978 roku. Jest absolwentem warszawskiej Szkoły Gastronomicznej przy ulicy Poznańskiej oraz Wydziału Dietetyki SGGW AR. Pracuje w restauracji hotelu "Bristol" w Warszawie, gdzie jest jednym z szefów kuchni. Jak sam mówi, z takim nazwiskiem mógł zostać tylko zawodowym kucharzem. Gotowania uczył się od mamy i Bernarda Lussiany.
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce