Popularny prowadzący z zaproszonymi gośćmi przygotowuje zarówno potrawy znane, jak i te zupełnie egzotyczne. Radzi jak łączyć składniki i serwować dania o niepowtarzalnym smaku i wyglądzie.
W swoim magazynie kulinarnym Okrasa nie tylko przygotowuje przepyszne dania na różne okazje, ale także opowiada o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. Podpowiada, na co należy zwracać uwagę, co ze sobą łączyć i jakich zasad przestrzegać.
W "Kuchni z Okrasą" prowadzący prezentuje zarówno tradycyjne dania polskie, np. pasztet z dzika, polędwiczki wieprzowe marynowane w nalewce z pędów sosny czy duszoną wątróbkę z pieczonymi jabłkami, jak i te, które znane są na całym świecie, np. aromatyczne fondue z sera pleśniowego, wykwintny mus czekoladowy z nalewką pomarańczowo-kawową czy pasta z koziego sera i sałaty rukoli.
Karol Okrasa urodził się w 1978 roku. Jest absolwentem warszawskiej Szkoły Gastronomicznej przy ulicy Poznańskiej oraz Wydziału Dietetyki SGGW AR. Pracuje w restauracji hotelu "Bristol" w Warszawie, gdzie jest jednym z szefów kuchni. Jak sam mówi, z takim nazwiskiem mógł zostać tylko zawodowym kucharzem. Gotowania uczył się od mamy i Bernarda Lussiany.
Kraków - jesienna bezpłatna kontrola i bezpłatny serwis rowerów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Straż Graniczna reaguje na publikację "Gazety Wyborczej". "Niebezpieczna narracja"
- Lista imion zakazanych w Polsce! Urzędnik nie pozwoli ci tak nazwać dziecka!
- Oświadczenie Orlenu ws. rzekomego braku paliwa. Koncern odpowiada na ataki
- Unia szykuje się do wielkiej reformy. „Najgorszy możliwy dla Polski scenariusz”