Od 2 czerwca 2019 r. w kilkunastu miejscach w Polsce, zlokalizowanych w restauracjach lub w przyogródkowych punktach będzie można spróbować lodów stworzonych przez Magdę Gessler. Oferta ważna jest cały rok i dotyczy lodów sprzedawanych na porcje. Smaki lodów będą zmienne, a smakosze trafią na takie rarytasy jak biała czekolada z maliną, campari z pomarańczą, czekolada z czarną porzeczką, sernikowe, malina z winem czy prosecco!
Dodatkowo, 2 czerwca w Warszawie na Placu Europejskim zostanie zorganizowany Dzień Dziecka podczas którego obecna tam Magda Gessler w godzinach od 10:00 do 16:00 rozda zebranym tonę lodów! Nie zabraknie również innych atrakcji. Na dzieci czekać będzie także wata cukrowa i popcorn, a w programie rozrywek przewidziano dmuchańce, malowanie twarzy, bańki mydlane i modelowanie balonów.
Gessler wskazuje, że jej lody powstały ze wspomnień i tradycji. Receptura bazuje na rodzinnej recepturze.
Odtworzyłam recepturę mojej prababci, która spędziła we Włoszech całe swoje życie i zawładnięta tym niezwykłym miejscem, jego kolorami, świeżością, intensywnością stworzyła pyszne lody… Puszyste, naturalne, zdrowe, przepełnione soczystością owoców, słodyczą czekolady, czy esencją prawdziwej wanilii… Tę wyjątkową recepturę na grunt polski przeniosła moja babcia Halina. To ona, w 1947 roku, otworzyła kawiarnię "Pionierka" w Słupsku. Wyczarowywała tam najwspanialsze smaki niczym wróżka! Pierwsze mandarynkowe sorbety, najsłodszą czekoladę robioną ze świeżo parzonego kakao, śmietanę – puszystą, białą, lekką… czy obezwładniający karmel dla którego jako mała dziewczynka zakradałam się do jej cukierni".
Źródło: Agencja TVN/x-news
