"MasterChef Junior" 10.04.2016, odcinek 8. Gotowanie w restauracji i starcie z kuchnią francuską. Sprawdź, kto odpadł! [ZDJĘCIA]

Kamila Glińska
To było nie lada wyzwanie dla młodych kucharzy!fot. TVN/Fokusmedia/Newspix.pl
To było nie lada wyzwanie dla młodych kucharzy!fot. TVN/Fokusmedia/Newspix.pl
Kucharze "MasterChef Junior" musieli podjąć nie lada wyzwanie. Gotowali dla czterdziestu gości restauracji! Jak im poszło? Kto przeszedł do półfinału?

Mali kucharze mieli przed sobą arcy trudne zadanie. W restauracji w Krakowie uczestnicy musieli przygotować lunch dla 40 osób. Kapitanami dwóch drużyn byli zwycięzcy poprzedniej konkurencji - Natalia i Kuba. Kapitanowie musieli rozpoznać - za pomocą smaku i węchu - jak najwięcej przypraw. ten, kto wygrał to zadanie mógł wybrać, której drużynie będzie przewodzić. Przy pierwszym podejściu był remis. Kminek pogrążył oboje kucharzy. W dogrywce było podobnie - tym razem zmylił ich majeranek. Za trzecim razem więcej przypraw odgadła Natalia, która zdecydowała się przewodzić drużynie czerwonej - Luizie i Karolowi. Kuba był w drużynie niebieskiej - z Zuzią i Mateuszem. Do przygotowania były 2 przekąski oraz 2 dania główne.

Na uczestników czekała niespodzianka. Do jury dołączył szef kuchni restauracji, w której konkurencja się odbywała, Michał Zakrajewski. Goście byli zadowoleni z dań, jakie otrzymali. Ich oceny zdecydowały o tym, która ekipa zwyciężyła. Dania próbowali też jurorzy. Okazało się, że przy przystawkach był remis, natomiast daniem głównym zwyciężyła drużyna czerwonych!

CZYTAJ TAKŻE:

"MASTERCHEF JUNIOR" 3.04.2016, ODCINEK 7. GOTOWANIE Z DZIADKAMI I SPIŻARNIA PEŁNA ZWIERZĄT! SPRAWDŹ, KTO ODPADŁ [ZDJĘCIA]

Wygrana drużyna zdecydowała o tym, co będzie tematem kolejnej konkurencji. Gra toczyła się o bardzo wysoka stawkę – półfinał programu MasterChef Junior! Wcześniej jednak czekała na nich niespodzianka - trzy tajemnicze skrzynki. Pod nimi byli... jurorzy! - Będziecie gotować juror! - zażartował Michel Moran. Ania wytłumaczyła jednak, że zadanie eliminacyjne jest związane z dotykiem. Do wyboru były składniki kuchni francuskiej: podroby, owoce morza i sery. Czerwoni wybrali owoce morza.

Kultura i rozrywka

Dalszy ciąg artykułu pod wideo ↓
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Natalia zrobiła przegrzebki w sosie kolendrowo-śmietanowym. - Jestem z ciebie bardzo, bardzo dumna. Doskonałe danie - skomentowała Ania Starmach. Kuba przygotował kalmara z sosem pomarańczowo-miętowym z puree z groszku. - Ten kalmar jest perfekcyjny. Wielka robota - stwierdził Michel Moran. Przegrzebki nieopodal krzaczka to danie Zuzi, za które dziewczynka zebrała same pochwały od jurorów. Karol przyrządził przegrzebki w muszlach z winem, szpinakiem i papryczkami chilli zapiekanymi pod serem. - To nie jest twoje najlepsze danie, ale jest smaczne - zaznaczył Mateusz Gessler. Przegrzebek w szynce parmeńskiej należał do Luizy, która niestety nie zdążyła dokończyć dania. Mateusz przygotował przegrzebki w muszlach w sosie i puree z kalafiora. Jurorzy nie byli zachwyceni - danie było zdecydowanie za ostre. Konkurencję wygrał Kuba.

W 8. ODCINKU "MASTERCHEF JUNIOR" ODPADLI LUIZA BAAZIZ I MATEUSZ TRUSZKIEWICZ!

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

M
Miki
Zawsze tak mam gdy patrzę jak ktoś płacze
M
Miki
Bardzo mi przykro, że Luiza odpadła. Aż płakałam.
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Wymyśliła podły sposób, by zniewolić Alego! Aynur też posuwa się do perfidii

Wymyśliła podły sposób, by zniewolić Alego! Aynur też posuwa się do perfidii

Hakan odchodzi, Feyyaz się droczy, a Alper ma kłopot. Wszystko się wyda?

Hakan odchodzi, Feyyaz się droczy, a Alper ma kłopot. Wszystko się wyda?

Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn