Odcinek rozpoczął się od spotkania wszystkich uczestników tej edycji show, którzy po raz ostatni mieli okazję wspólnie gotować. Podzielono ich na dwie drużyny, do których dołączyli Michel Moran oraz Mateusz Gessler. W tej konkurencji zwyciężyła drużyna Oliwii i Patryka.
W finale Zosia i Julka miały za zadanie przygotowanie menu degustacyjnego składającego się z 5 dań, – przystawki na zimno, przystawki na ciepło, dania głównego mięsnego, dania głównego rybnego oraz deseru. Menu musi zachwycić jury, które zdecyduje o tym, kto zostanie II polskim MasterChefem Juniorem i otrzyma nagrody - statuetkę, czek w wysokości 15 tysięcy złotych oraz bon na wakacje marzeń o wartości 40 tysięcy złotych.
Młode zawodniczki otrzymały na wykonanie tego zadania 150 minut. Zosia zaprezentowała filet z łososia, polędwicę wołową, stek z tuńczyka, pierogi z kaczką oraz zabajone. Natomiast Julka tatar wołowy, naleśnik z szyjkami rakowymi, barwenę z puree ziemniaczanym, polędwicę wieprzową oraz figi zapiekane. To była zdrowa i uczciwa rywalizacja. Dziewczynki nawzajem sobie pomagały i obie skończyły przed czasem!
DRUGĄ EDYCJĘ PROGRAMU "MASTERCHEF JUNIOR" WYGRAŁA JULKA CYMBALUK!
Źródło: Agencja TVN/x-news
