StacjeKuchnia+ HD20.12.2009 Kuchnia+ HD - Program TV na 20.12.2009 Od rana Po południu Wieczór 15 Lat Temu 20.12 Wczoraj Dzisiaj Jutro Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Kogel-mogel Magazyn informacyjny Program przedstawia informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach i sprzętach AGD. 00:45 Kuchnia polska XXI wieku Magazyn kulinarny Gospodarz programu, Wojciech Modest Amaro, jest otwarty na nowe technologie. Jego kreatywność i profesjonalizm pozwalają na eksperymentowanie i odkrywanie nowych kompozycji smakowych. 00:55 Babeczki wigilijne Magazyn kulinarny Program to konfrontacja tradycji z kosmopolitycznym podejściem do Świąt Bożego Narodzenia. W kuchni spotkają się dwie panie - Hanna Szymanderska i Gosia Polańczyk. 01:00 Ł'apetyt Odcinek 6 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 01:30 Po-smak Turcji Odcinek 4 Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 02:00 Jacques Pepin: Dania na szybko Magazyn kulinarny Jacques Pépin przekonuje widzów, że można przygotować wyśmienite potrawy w kilka minut. Pokazuje sztuczki i techniki, które pozwalają skrócić czas gotowania do minimum. 02:30 Kuchnia jak życie Serial dokumentalny Autorzy udowadniają, że nie wszyscy ludzie żyją w pośpiechu i jedzą gotowe dania. Są na świecie miejsca, gdzie wciąż ważna rolę odgrywają tradycja i rodzinne zasiadanie do stołu. 03:00 Duet Serial dokumentalny Podróże są okazją do poznania kulinarnych rarytasów z różnych stron świata. Według gospodyni programu poznanie kuchni danego kraju jest pierwszym krokiem do zgłębienia jego kultury. 03:30 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 04:00 Jak Piotr przykazał Odcinek 7 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:30 Ł'apetyt Odcinek 1 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 05:00 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 05:35 Little Chef Magazyn kulinarny Smakowita lekcja gotowania dla dzieci, a także przewodnik po kulinarnym świecie dla rodziców. 06:00 Po-smak Turcji Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 06:25 Babeczki wigilijne Magazyn kulinarny Program to konfrontacja tradycji z kosmopolitycznym podejściem do Świąt Bożego Narodzenia. W kuchni spotkają się dwie panie - Hanna Szymanderska i Gosia Polańczyk. 06:45 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:15 Kuchnia polska XXI wieku Magazyn kulinarny Gospodarz programu, Wojciech Modest Amaro, jest otwarty na nowe technologie. Jego kreatywność i profesjonalizm pozwalają na eksperymentowanie i odkrywanie nowych kompozycji smakowych. 08:00 Kryzys na farmie Jimmy'ego Serial dokumentalny 08:05 Mammaryla Odcinek 3 Magazyn poradnikowy Maryla Musidłowska pragnie zachęcić widzów do urozmaicenia polskich dań i szukania inspiracji we włoskiej kuchni. Zdradzi, o jakie składniki warto się postarać, jak je wykorzystać. 09:20 Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię Serial dokumentalny Marco Pierre White podejmuje się przygotowania uczty dla ponad 200 osób, w trakcie której chce promować brytyjską kuchnię. Wyrusza w podróż po kraju, aby znaleźć najlepsze produkty i przepisy. 09:50 Australijskie Boże Narodzenie Magazyn poradnikowy W każdym programie dwójka gości opowie o tym, w jaki sposób celebrują święta. Pojawią się przepisy na doskonałe świąteczne potrawy i pomysły, które mogą stać się inspiracją dla widzów. 10:50 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 11:20 Little Chef Magazyn kulinarny Smakowita lekcja gotowania dla dzieci, a także przewodnik po kulinarnym świecie dla rodziców. 12:15 Boże Narodzenie w River Cottage Film dokumentalny Hugh Fearnley-Whittingstall przygotowuje się do Świąt Bożego Narodzenia w River Cottage. Zaserwuje potrawy z gęsi: faszerowaną szyjkę, pieczone piersi oraz udka w postaci dania o nazwie confit. 12:30 Babeczki wigilijne Magazyn kulinarny Program to konfrontacja tradycji z kosmopolitycznym podejściem do Świąt Bożego Narodzenia. W kuchni spotkają się dwie panie - Hanna Szymanderska i Gosia Polańczyk. 13:00 Rick Stein i kuchnia śródziemnomorska Serial dokumentalny Rick Stein wyrusza w rejs po wyspach Morza Śródziemnego w poszukiwaniu potraw, które nie pozwolą o sobie zapomnieć. Odwiedza m.in. Kretę, Korsykę, Sardynię i Sycylię, Korfu i Majorkę. 13:30 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 14:35 Domowy kucharz _ magia Świąt Bożego Narodzenia Film dokumentalny David Garcelon, szef kuchni w Jasper Park Lodge, zaprosił Michaela Smitha do spędzenia świąt Bożego Narodzenia w kanadyjskim kurorcie Jasper w Albercie w Górach Skalistych. 15:05 Włoskie przepisy z River Cafe Magazyn kulinarny Wizyta w kuchni, którą dowodzą Rose Gray i Ruth Rogers. Gospodynie zdradzają wyśmienite przepisy na włoskie specjały doskonałe na jesienne dni. 16:05 Little Chef Magazyn kulinarny Smakowita lekcja gotowania dla dzieci, a także przewodnik po kulinarnym świecie dla rodziców. 16:30 Kuchnia polska XXI wieku Magazyn kulinarny Gospodarz programu, Wojciech Modest Amaro, jest otwarty na nowe technologie. Jego kreatywność i profesjonalizm pozwalają na eksperymentowanie i odkrywanie nowych kompozycji smakowych. 16:40 Ł'apetyt Odcinek 1 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 16:45 Feasty Boys pożerają Amerykę Film dokumentalny Jon Mayer i Jim Stump, kucharze z Maryland, przemierzają Stany Zjednoczone w poszukiwaniu lokalnych przysmaków. Modyfikują nowe przepisy według własnego uznania. 17:15 W poszukiwaniu perfekcji Magazyn kulinarny Heston posunie się do wszystkiego, by pieczony kurczak smakował naprawdę dobrze. 17:45 Kogel-mogel Magazyn informacyjny Program przedstawia informacje o wydarzeniach w świecie gastronomicznym, premierach książek kulinarnych, nowych produktach spożywczych, gadżetach i sprzętach AGD. 18:50 Kulinarne sekrety Zakazanego Miasta Film dokumentalny Twórcy filmy nie tylko opowiadają o tradycyjnej kuchni chińskiej ale przede wszystkim ukazują związek między współczesnymi Chinami i ich przeszłością. 19:05 Jamie przemierza Amerykę Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę, aby poznać różnorodność smaków amerykańskiej kuchni oraz odwiedzić najdalsze zakątki kraju, do których rzadko docierają turyści. 20:00 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Odcinek 3 Sezon 4 Serial dokumentalny Anthony Bourdain, smakosz, podróżnik i poszukiwacz przygód wyrusza w świat, aby poznać smaki i zapachy serwowane przez kuchnie różnych zakątków globu. 21:00 Ser w plasterkach Serial dokumentalny 22:00 Rick Stein i ambasador Japonii Film dokumentalny Rick Stein udaje się do Japonii w poszukiwaniu oryginalnych przepisów na dania z ryb. Odwiedzi restauracje słynące z potraw rybnych, aby nauczyć się je przygotowywać. 22:30 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 23:20 Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 23:35 ● Trwa