StacjeKuchnia+ HD05.02.2012 Kuchnia+ HD - Program TV na 05.02.2012 Od rana Po południu Wieczór 13 Lat Temu 05.02 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Jamie przemierza Amerykę Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę, aby poznać różnorodność smaków amerykańskiej kuchni oraz odwiedzić najdalsze zakątki kraju, do których rzadko docierają turyści. 00:35 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 01:25 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 01:50 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 02:15 Adam po pracy Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 02:25 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 02:55 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 03:15 Kalifornia w butelce Odcinek 1 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 03:45 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 04:10 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:40 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 05:15 Ł'apetyt Odcinek 5 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 06:00 Pieprz, chilli, sól Odcinek 1 Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 06:30 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 Barman Serial animowany 08:20 Coxon gotuje dla afrykańskich królów Serial dokumentalny Dziennikarz i archeolog Alan Coxon przemierza Republikę Południowej Afryki. Odkrywa kulinarne sekrety władców plemion, a także poznaje ich codzienne życie. 08:50 Przyjęcie u Rocco Reality show W każdym odcinku występują trzej kucharze, pochodzący z różnych środowisk - od profesjonalnych restauratorów po samouków. Uczestnicy muszą zaimponować prowadzącemu program umiejętnościami kulinarnymi. 09:20 Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 10 Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 10:10 Ekonomia gastronomii Serial dokumentalny W każdym odcinku Allegra McEvedy i Paul Merrett spotykają się z rodziną, która chce zmienić nawyki żywieniowe i ograniczyć wydatki na jedzenie. Gospodarze przeanalizują na czym polegają błędy. 10:45 Warsztaty smaku Magazyn kulinarny 11:45 O gotowaniu i innych marzeniach Film dokumentalny Ernesto Cabellos przemierza różne zakątki Peru, aby przybliżyć specjały i tradycje kuchni tego kraju, która jest różnorodna i niezwykle interesująca. 12:15 Forbes: Luksusowa 11 Serial dokumentalny Magazyn Forbes stworzył ranking najbardziej ekskluzywnych sposobów wydawania pieniędzy. Twórcy serii postanowili pokazać, gdzie i jak najbogatsi ludzie świata lubią spędzać czas. 13:35 Po-smak świata: Węgry Odcinek 2 Magazyn kulinarny Małgorzata Molska wyrusza na spotkanie z nowymi smakami i aromatami na Węgry. W każdym odcinku przygotowuje jedną potrawę inspirowaną doświadczeniami zdobytymi podczas podróży. 14:35 Molekularna kuchnia Marcela Serial dokumentalny Marcel Vigneron przybliża widzom tajniki kuchni molekularnej, takie jak przygotowywanie produktów w ciekłym azocie oraz smażenie w wodzie. Jego potrawy zaskakują kompozycją smaków, zapachów i form. 15:05 Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 16:00 Maryla al dente Odcinek 7 Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 16:45 Ogródek do schrupania Magazyn poradnikowy Brytyjska prezenterka Alys Fowler postanowiła przekształcić przydomowy ogródek w wyjątkowe miejsce, gdzie obok smakowitych warzyw będą rosnąć piękne kwiaty. 17:00 Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 9 Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 17:30 Jakubiak w sezonie Odcinek 1 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 17:45 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 18:15 Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 3 Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 19:00 Niebiańska kuchnia Serial dokumentalny Mike Robinson prowadzi pub "The Pot Kiln" położony na wsi w Wielkiej Brytanii. Jego lokal jest dowodem na to, że restauracja nie musi znajdować się przy ruchliwej ulicy w centrum metropolii. 19:15 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:00 Smak Iranu Film dokumentalny Pochodzący z Iranu dziennikarz brytyjskiej stacji BBC Sadeq Saba udaje się w podróż do rodzinnego kraju. Prezentuje elementy kultury, historii oraz kuchni charakterystyczne dla danego regionu. 20:45 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 6 Sezon 2 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 21:45 Ser w plasterkach Serial dokumentalny 22:00 Piwo od kuchni Serial dokumentalny Widzowie dowiedzą się, jak dzieli się piwa, jak je nalewać i podawać, z jakim jedzeniem łączyć, czy jest różnica między piwem w butelce a w puszcze. Ponadto twórcy odwiedzą festiwale i targi piwne 22:30 Gaston Lenôtre - dżentelmen w cukierni Film dokumentalny Gaston Lenôtre był jednym z najsłynniejszych mistrzów cukiernictwa na świecie. Twórcą sieci sklepów cukierniczych w 12 krajach, które mogą zaspokoić kaprysy najbardziej wymagających smakoszy. 23:00 ● Trwa