StacjeKuchnia+ HD06.06.2012 Kuchnia+ HD - Program TV na 06.06.2012 Od rana Po południu Wieczór 12 Lat Temu 06.06 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Zagadka znikających pszczół Film dokumentalny Naukowcy nie potrafią stwierdzić, co powoduje masowe wymieranie pszczół, czy odpowiedzialny jest za to człowiek i jego ekspansywne eksploatowanie zasobów ziemi, czy też jest to proces samoistny. 00:25 Francuskie przysmaki w zgodzie z naturą Film dokumentalny Daleko od rolnictwa przemysłowego, standardowych smaków i aromatów, szefowie kuchni i producenci walczą o gastronomię szanującą człowieka i środowisko. 01:25 Otwieracz Serial dokumentalny David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie restauracji. Zwraca uwagę początkującym restauratorom na błędy, dzieli się z nimi wiedzą, tłumaczy im, co składa się na sukces lokalu. 02:20 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 03:05 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 03:35 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:05 Maryla al dente Odcinek 12 Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 04:35 Spiżarnia Maryli Magazyn kulinarny Maryla Musidłowska nauczy widzów przygotowywać dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki. Doradzi, które gatunki owoców i warzyw najlepiej nadają się do danego typu przetworów. 05:05 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 04:50 Łatwe przepisy na wielki apetyt Serial dokumentalny Gospodyni programu prezentuje ciekawe przepisy. Pokazuje, że można samodzielnie w domu przygotować dania godne najlepszych restauracji, które zadowolą wszystkich członków rodziny. 05:30 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 9 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 06:00 Dieta Agaty Magazyn poradnikowy 06:30 Wiosenne inspiracje Magazyn 06:35 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 06:40 Adam na lato Odcinek 2 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski pokazuje, w jaki sposób urozmaicić grillowe menu. Prezentowane dania są smaczne i łatwe w przygotowaniu. Każdy amator biesiad na świeżym powietrzu bez trudu sobie z nimi poradzi. 07:05 Spiżarnia Maryli Magazyn kulinarny Maryla Musidłowska nauczy widzów przygotowywać dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki. Doradzi, które gatunki owoców i warzyw najlepiej nadają się do danego typu przetworów. 07:20 Pieprz, chilli, sól Odcinek 3 Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 07:30 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 4 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 07:40 Adam na lato Odcinek 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski pokazuje, w jaki sposób urozmaicić grillowe menu. Prezentowane dania są smaczne i łatwe w przygotowaniu. Każdy amator biesiad na świeżym powietrzu bez trudu sobie z nimi poradzi. 07:55 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 08:15 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 09:20 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 10:10 Akademia mistrza Novellego Serial dokumentalny 10:40 Kuchnia dzika z natury Serial dokumentalny Autorzy podążają za ekscentrycznym gospodarzem po dzikich ostępach przyrody. Hugh Fearnley-Whittingstall potrafi przyrządzić wspaniałe danie z mięsa gawrona, gołębia czy wiewiórki. 11:05 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 11:30 Alain Ducasse w Plaza Athénée Serial dokumentalny Alain Ducasse rozpoczął przygodę z gotowaniem w latach 70., ale sukces przyszedł dopiero w 1990 r. - prowadzona przez niego restauracja Le Louis XV w Monako została nagrodzona 3 gwiazdkami Michelina. 12:05 Spiżarnia Maryli Magazyn kulinarny Maryla Musidłowska nauczy widzów przygotowywać dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki. Doradzi, które gatunki owoców i warzyw najlepiej nadają się do danego typu przetworów. 12:35 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 12:45 Otwieracz Serial dokumentalny David Adjey przychodzi z pomocą osobom, które planują otwarcie restauracji. Zwraca uwagę początkującym restauratorom na błędy, dzieli się z nimi wiedzą, tłumaczy im, co składa się na sukces lokalu. 13:25 Sekrety szefowej kuchni Magazyn kulinarny Anne Burrell zdradza wyjątkowe przepisy najlepszych szefów kuchni Pokazuje widzom, w jaki sposób przygotować dania, które są najczęściej zamawiane w restauracjach. 14:15 Żołądek czy rozsądek? Rozrywka W programie ścierają się dwa przeciwstawne obozy, których reprezentanci przekonują widzów do swojego punktu widzenia na temat zdrowego odżywiania się. 14:45 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 15:15 Martha Talk show Martha Stewart prezentuje inspirujące pomysły dotyczące kuchni, urządzania przyjęć czy dekoracji domu. Jest niekwestionowanym autorytetem dla milionów pań na całym świecie. 15:45 Medycyna z kuchni Serial dokumentalny Większość chorób wynika z błędnych nawyków żywieniowych, dlatego warto wiedzieć, jak dobrze się odżywiać, by jak najdłużej zachować zdrowie i sprawność fizyczną. 16:30 Wiosenne inspiracje Magazyn 16:55 Sekrety szefowej kuchni Magazyn kulinarny Anne Burrell zdradza wyjątkowe przepisy najlepszych szefów kuchni Pokazuje widzom, w jaki sposób przygotować dania, które są najczęściej zamawiane w restauracjach. 17:20 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 17:45 Warsztaty smaku kuchni+ Reality show 18:05 Śledczy spożywczy Serial dokumentalny W programie widzowie znajdą odpowiedzi na wiele pytań dotyczących żywienia: dowiedzą się m.in. co jeść na dobry sen, czy kuchnia wzorowana na diecie przodków może poprawić zdrowie. 18:40 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 4 Sezon 2 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 19:15 30 minut Jamiego Magazyn kulinarny Jamie Oliver przygotowuje dania w 30 minut. Twierdzi, że gwarancją sukcesu są: świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sztuczek. Gospodarz dzieli się z widzami doświadczeniem i radami. 19:30 Nuta egzotyki na co dzień Magazyn poradnikowy Egotyczne produkty stwarzają kłopoty. Nie wiadomo, w jaki sposób je jeść, z czym łączyć. Gospodarz opowiada o pochodzeniu tego typu produktów oraz pokazuje, jakie dania można z nich wyczarować. 20:00 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Odcinek 3 Sezon 7 Serial dokumentalny Anthony Bourdain, smakosz, podróżnik i poszukiwacz przygód, odwiedza m.in. Haiti, Japonię, Kubę, Makao i Brazylię. Nowych smaków i przygód poszuka także na Ukrainie i w Austrii. 20:30 30 minut Jamiego Magazyn kulinarny Jamie Oliver przygotowuje dania w 30 minut. Twierdzi, że gwarancją sukcesu są: świetna organizacja, dobre przepisy oraz kilka sztuczek. Gospodarz dzieli się z widzami doświadczeniem i radami. 21:30 Jamie odkrywa Wielką Brytanię Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę po Wielkiej Brytanii, aby zaprezentować różnorodność smaków rodzimej kuchni oraz potrawy, które powstały z połączenia rozmaitych wpływów kulinarnych. 22:00 Julia i Jacques gotują w domu Magazyn kulinarny Julia i Jacques przygotowują różne dania, od prostych przekąsek i hamburgerów, po wyrafinowane pieczenie i desery. Improwizacja ma w kuchni ma dla nich większe znaczenie niż tradycyjne przepisy. 22:50 Julia i Jacques gotują w domu Magazyn kulinarny Julia i Jacques przygotowują różne dania, od prostych przekąsek i hamburgerów, po wyrafinowane pieczenie i desery. Improwizacja ma w kuchni ma dla nich większe znaczenie niż tradycyjne przepisy. 23:20 Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 23:50 ● Trwa