StacjeFood Network15.01.2021 Food Network - Program TV na 15.01.2021 Od rana Po południu Wieczór 4 Lata Temu 15.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Odcinek 5 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam odwiedza Wietrzne Miasto, by mieć okazję opychania się włoską wołowiną, kanapkami i pizzą pieczoną w głębokim naczyniu. 00:10 Bitwa o jadło Odcinek 5 Sezon 1 Serial dokumentalny Camille Ford podróżuje po Stanach Zjednoczonych, kraju, w którym mieszają się wpływy kulinarne z całego świata i tworzą smakowity tygiel rozmaitych kuchni z włoską, meksykańską i żydowską na czele. 00:40 Farma Kingów Odcinek 3 Sezon 1 Serial dokumentalny Choć Kingów czeka mnóstwo pracy, Joe, Tim, Pete oraz Lisa znajdują czas na udział w lokalnych konkursach, zostawiając Sama, który musi nadrobić zaległości zrobione przez resztę rodziny. 01:10 Tajemniczy klient Real tv Właściciel Taverna Mazi w Seattle prosi Charlesa, aby ten zbadał plotki, jakoby członkowie personelu oferowali klientom poszukiwanie duchów w restauracji. 02:10 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 02:40 Iron Chef: Ameryka Real tv Iron Chefs, Geoffrey Zakarian i Alex Guarnaschelli, stawiają czoła szefom kuchni Spike'owi Mendelsohnowi i Marcelowi Vigneronowi w tej strasznej bitwie typu cukierek albo psikus. 03:25 Jenny Morris gotuje Maroko Odcinek 10 Sezon 1 Magazyn kulinarny Kulinarna przygoda Jenny po Maroku przywiodła ją do Maulaj Idris. W odcinku zobaczymy, jak wytwarza się pyszną oliwę z oliwek tradycyjnymi metodami. 04:10 Jenny Morris gotuje Maroko Odcinek 1 Sezon 1 Magazyn kulinarny Kulinarna przygoda Jenny zabrała ją z wybrzeży Maroko do Marrakeszu - miejsca, które stanowi uosobienie kultury i kuchni tego fantastycznego kraju. 04:35 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 05:00 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 25 Magazyn kulinarny Tym razem Mikołaj Rey wypłynie na flądry, płocie, dorsze oraz krewetki. To będzie wyjątkowy odcinek o smaku ryb i owoców morza. 05:55 Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 06:30 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 07:00 5 składników Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenie zabiera niewiele czasu. 07:35 Jamie Oliver: 5 składników Magazyn kulinarny Jamie Oliver prezentuje przepisy na proste i smaczne dania, łącząc na wiele sposobów zaledwie pięć składników. Przy odrobinie zaangażowania potrawy udadzą się każdemu, nawet największemu laikowi. 08:05 Ayesha gotuje w domu Odcinek 5 Sezon 1 Magazyn kulinarny Ayesha Curry uwielbia rozpieszczać jedzeniem swoją rodzinę i przyjaciół. Jednak, gdy okazuje się, że przyjaciele jej męża oczekują kolacji, a nie jedynie przekąsek, Ayesha musi na szybko zmienić koncepcję i skład wieczornego menu. 08:35 Ayesha gotuje w domu Odcinek 6 Sezon 1 Magazyn kulinarny Ayesha Curry przygotowuje wielką włoską ucztę dla chrzestnych swojej córki. Serwuje świeży makaron jajeczny, sałatkę caesar i ulubionego kurczaka męża. Na zakończenie tego klasycznego włoskiego posiłku, podaje lekkie i słodkie tiramisu. 09:05 Uczta Smolletów Odcinek 2 Magazyn kulinarny Smollettowie zdradzają swoje rodzinne sekrety na przepyszne dania - od przepisów na wykwintną kolację po potrawy, które wykarmią dużą grupę ludzi. 09:35 Wielka uczta z Ching Odcinek 2 Sezon 1 Serial dokumentalny Ching-He Huang nadaje drugie życie przepisom, które mają 5000 lat. Spotykając się z szefami kuchni, Ching łączy niesamowite smaki z przeszłości z nowoczesnością opartą na klasycznych recepturach. 10:05 Z gruntu zdrowo Odcinek 4 Magazyn kulinarny Żeby dowiedzieć się więcej o rzodkiewkach, Tadeusz wybiera się do Kolincza niedaleko Starogardu Gdańskiego, gdzie spotka się ze Sławkiem, który uprawia je od ponad 20 lat. 10:35 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 11:05 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 11:40 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 12:10 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 12:40 Bardzo głodny Francuz Odcinek 2 Serial dokumentalny Raymond Blanc odwiedza piękną Burgundię, gdzie tradycja kulinarna uznawana jest za kwintesencję kuchni francuskiej, a jej rozpoznawalnym elementem jest wino. 13:15 Apetyt na miłość Reality show Trzy osoby przygotowują potrawy, które mają podbić serce singielki lub singla. Uczestnicy dwoją się i troją, żeby przygotować najlepsze danie. 14:35 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:35 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 16:20 Manufaktury smaku Odcinek 4 Sezon 1 Magazyn kulinarny Aida Mollenkamp przedstawia sylwetki mistrzów rzemieślniczej produkcji żywności w USA. Pokazuje, w jaki sposób osiągnęli sukces i prezentuje ich wyśmienite wyroby. 17:05 Manufaktury smaku Odcinek 3 Sezon 1 Magazyn kulinarny Aida Mollenkamp przedstawia sylwetki mistrzów rzemieślniczej produkcji żywności w USA. Pokazuje, w jaki sposób osiągnęli sukces i prezentuje ich wyśmienite wyroby. 17:35 Najbrudniejsze restauracje Odcinek 4 Sezon 1 Rozrywka Harley's Cafe w Oklahomie działa od ponad 50 lat. Jednakże nowy właściciel nie przestrzega higieny w lokalu. Zbliżająca się inspekcja sanitarna może oznaczać klęskę dla tej kawiarni. 18:05 Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 18:40 Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 19:10 Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 19:40 Kolekcja smaków Odcinek 3 Rozrywka W programie Michel Moran, charyzmatyczny kucharz z Andaluzji, zaprasza na kolację znane i lubiane osobowości ze świata sportu, filmu, telewizji. Spotkanie staje się okazją do rozmowy na różne tematy. 20:10 Ulubione przysmaki Ameryki Magazyn kulinarny Roger Mooking poszukuje 12 najlepszych potraw z wybrzeża. Od kanapek z homarem, przez smażone pulpeciki conch, aromatyczne kraby i ryby, po pikantne burgery. 20:15 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny Adam Richman wyrusza w mięsną misję od Colorado po Nowy Jork. Na swojej drodze odkrywa soczyste żeberka i prawdziwe pyszności z wołowiny. 21:15 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 21:45 Jedzenie w trasie Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 22:20 Sklepowy turniej Guya Real tv Rywalizujący ze sobą utalentowani młodzi kucharze marzący o karierze szefów kuchni muszą wykazać się się wieloma talentami - umiejętnością robienia zakupów i gotowania. 23:25 ● Trwa