StacjeFood Network02.09.2021 Food Network - Program TV na 02.09.2021 Od rana Po południu Wieczór 3 Lata Temu 02.09 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 00:15 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 00:45 Mania grillowania z Bobbym Flayem Magazyn kulinarny Tym razem Bobby pokaże, jak stworzyć wegetariańskie menu z mnóstwem smaku - przygotuje mini pizze z grillowanych grzybów Portobello z oliwą z oliwek, kaparami, papryką, pomidorami i kozim serem. 01:15 Mania grillowania z Bobbym Flayem Magazyn kulinarny Tym razem Bobby pokaże, jak stworzyć wegetariańskie menu z mnóstwem smaku - przygotuje mini pizze z grillowanych grzybów Portobello z oliwą z oliwek, kaparami, papryką, pomidorami i kozim serem. 01:45 5 składników Odcinek 7 Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenia zabiera niewiele czasu. 02:15 5 składników Odcinek 8 Magazyn kulinarny Claire Robinson prezentuje widzom dania przygotowane tylko z 5 składników. W programie proste przepisy na potrawy, których przyrządzenia zabiera niewiele czasu. 02:45 Kolacja u Tiffani Magazyn kulinarny Tiffani Thiessen wydaje wyśmienite przyjęcia dla wielu znanych gości jako serię tematycznych kolacji. Raz będzie to wieczór szarad z doskonałymi przekąskami, a innym razem kameralna uczta na poprawę nastroju w towarzystwie przyjaciół. 03:15 Gotuj jak Iron Chef Odcinek 5 Magazyn kulinarny W tym wydaniu składnikiem jest stek z przepony wołowej. Michael pokazuje, jak przyrządzić stek z grilla, smażony stek po lyońsku oraz stek z tortillą, salsą z miechunek pomidorowych, chili i szalotkami. 03:45 Gotuj jak Iron Chef Odcinek 6 Magazyn kulinarny Sekretnym składnikiem jest. Michael Symon pokazuje, jak przyrządzić pastrami z sałatką z marynowanej cebuli, jabłek i botwiny. Drugim daniem jest smażona pierś z komosą ryżową. Trzecią potrawą będą kanapki z confitem z kaczki. 04:15 Rewolucja na talerzu Magazyn kulinarny Celem programu jest nowe spojrzenie na naszą domową kuchnię. W każdym odcinku prowadzące zaprezentują trzy zdrowe zamienniki najbardziej popularnych polskich potraw. 04:45 Sztuka mięsa Odcinek 3 Magazyn kulinarny Tym razem w menu Tomka pojawi się prosty i smaczny makaron z piersią kurczaka, malinowymi pomidorami i pikantną kiełbasą chorizo. Gospodarz pokazuje, jak zrobić duszonego kurczaka z morelami, rodzynkami, warzywami i kaszą bulgur. 05:35 Sztuka mięsa Odcinek 4 Magazyn kulinarny Tomasz Jakubiak przyrządza różne dania, prezentując za każdym razem inny rodzaj mięsa. Widzowie poznają także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy opowiadają o swoich produktach. 06:10 Sztuka mięsa Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek przygotuje roladki z indyka, które nafaszeruje mielonym mięsem i szpinakiem. Pokaże także jak zrobić indycze klopsy w sosie śmietanowo-pomidorowym z purée z karmelizowanego pasternaku. 06:40 Perfekcyjni gospodarze Reality show Robert i Lela to przyjaciele, którzy wspólnie opracowali menu "Orientalne nuty". Luca i Roberta postawią przede wszystkim na zdrowie. Roberto, Csaba oraz Diego zadecydują, która para zasługuje na miano "Perfekcyjnych Gospodarzy". 07:10 Kuchnia czynna całą dobę Magazyn kulinarny Kolorowe, proste i pomysłowe gotowanie z dzieckiem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni z pociechą. 08:10 Kuchnia Daphne Magazyn kulinarny Mama, blogerka i kucharka Daphne Brogdon podzieli się swoimi sekretnymi przepisami. Wszystkie dana serwowane będą z odrobiną humoru. 08:25 Kuchnia Daphne Magazyn kulinarny Mama, blogerka i kucharka Daphne Brogdon podzieli się swoimi sekretnymi przepisami. Wszystkie dana serwowane będą z odrobiną humoru. 09:00 Jedzenie na pocieszenie Odcinek 6 Magazyn kulinarny W każdym odcinku Misha Sukyas przygotowuje trzy proste i bardzo smaczne dania, które poprawiają nastrój. 09:30 Przepisy prosto z farmy Magazyn kulinarny Program, który koncentruje się na kuchni Nancy Fuller i społeczności rolniczej w dolinie Hudson, która ją zaopatruje. Nancy zbiera to, co ziemia ma najlepszego do zaoferowania, karmi przyjaciół i rodzinę świeżymi posiłkami z farmy. 10:15 Przepis na sukces Magazyn kulinarny Katarzyna Meller odwiedza "Starą Kuźnię" na Mazurach - miejsce, w którym można poczuć atmosferę polskiej wsi. Sztandarowym daniem, oprócz sernika, który jest przysmakiem Kasi, jest serce jagnięce. 10:50 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 11:20 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 11:55 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 12:25 Apetyt na miłość Reality show Trzy osoby przygotowują potrawy, które mają podbić serce singielki lub singla. Uczestnicy dwoją się i troją, żeby przygotować najlepsze danie. 13:00 Człowiek kontra jedzenie Serial dokumentalny 14:00 Ugotowani Reality show W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Warszawy: Anna Bienias, Łukasz Ociepa, Patrycja Pyjomska oraz Igor Konefał. 14:30 MasterChef Junior Show W finałowym odcinku programu pojawią się wszyscy uczestnicy tej edycji, by wspólnie z jurorami i gośćmi specjalnymi wziąć udział w konkurencji drużynowej. Następnie dojdzie do ostatecznego pojedynku. 15:30 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 17:00 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 17:30 Subiektywny ranking smaków Odcinek 8 Magazyn kulinarny Są takie dania, na widok których włos jeży się na głowie, a ich zapachy powodują wymioty i omdlenia. Ten odcinek będzie pełen niespodzianek dla wszystkich zmysłów. 18:00 Subiektywny ranking smaków Odcinek 1 Magazyn kulinarny Widzowie dowiedzą się, dlaczego Polacy kochają włoską pizzę i jak pod żadnym pozorem nie należy jej jeść. Poznają też sekret amerykańskiego brownie. 18:35 Subiektywny ranking smaków Odcinek 2 Magazyn kulinarny W tym odcinku jedzenie na pocieszenie, czyli grzeszne przyjemności. Jedzenie, które rozluźnia i przynosi ulgę od stresu, idealne na chwilę komfortu i zadowolenia. 19:05 Subiektywny ranking smaków Odcinek 3 Magazyn kulinarny W tym odcinku najpopularniejsze streetfoody świata. Autorzy sprawdzą gdzie można zjeść najlepsze potrawy serwowane na ulicy. 19:40 Sztuka mięsa Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek przygotuje roladki z indyka, które nafaszeruje mielonym mięsem i szpinakiem. Pokaże także jak zrobić indycze klopsy w sosie śmietanowo-pomidorowym z purée z karmelizowanego pasternaku. 20:10 Niech wygra lepsze menu Serial dokumentalny 20:40 Wiejskie włoskie gotowanie Odcinek 1 Magazyn kulinarny Roberto przygotuje delikatne ziemniaczane gnocchi, aromatyczny makaron pizzoccheri z mąki gryczanej, a na koniec smażone ciasto gryczane z serem. 21:45 Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 3 Serial dokumentalny Podczas podróży po Polsce znana restauratorka Magda Gessler odwiedza oryginalne restauracje, by przyjrzeć się pracy ich właścicieli. Przedstawia historie bohaterów, a także kosztuje popisowych dań. 22:45 Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 2 Serial dokumentalny Magda Gessler wybiera się do warszawskiej restauracji Kanapa, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest tu Dmitrij Babak, a jego dania to ryzykowne połączenia współczesności i tradycji. 23:20 Mięsomaniaczka Odcinek 6 Magazyn kulinarny Courtney Rada podróżuje po USA w poszukiwaniu przepisów na najsmaczniejsze mięsne dania. Czerpie wiedzę z doświadczenia i kreatywności ludzi, którzy są pasjonatami w swoich dziedzinach. 23:50 ● Trwa