StacjeFood Network20.04.2023 Food Network - Program TV na 20.04.2023 Od rana Po południu Wieczór 2 Lata Temu 20.04 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Kulinarna przygoda z Eduardo Odcinek 2 Magazyn kulinarny Szef kuchni Eduardo Garcia, zainspirowany miłością do natury, przygotowuje na farmie pyszne, nietuzinkowe posiłki, które serwuje rodzinie i przyjaciołom. 00:30Powtórka Włoski kęs Odcinek 4 Magazyn kulinarny Tym razem destynacją Travel Channel będą różne regiony Włoch z ich tradycyjną kuchnią i składnikami. W programie "Włoski kęs" zobaczycie zapierające dech w piersiach miejsca i poznacie wyjątkowych szefów kuchni, którzy zabiorą Was w podróż po tym różnorodnym półwyspie. 01:00Powtórka Słodki świat Renata Odcinek 8 Magazyn kulinarny Widzowie zobaczą, jak włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast Renato Ardovino przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby. 02:05Powtórka Posiekani Teleturniej Konkurs kulinarny, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. 03:05 Jedzenie w trasie Magazyn kulinarny Gospodarz przedstawia historie tych, którzy wykonują zawód kierowcy z pasją. Próbują odnaleźć jadłodajnie, które staną się namiastką domu, a serwowane dania dorównają przygotowywanym przez najbliższych. 04:00 10 zadań specjalnych Michela Morana Rozrywka W tym odcinku o tym jak oszukać zmysły dziecka uzależnionego od dobrze znanych smaków i form niezdrowych przekąsek. Dania muszą nie tylko smakować zachęcająco, ale też wyglądać jak typowy fast food 05:05 Kuchnia czynna całą dobę Magazyn kulinarny Kolorowe, proste i pomysłowe gotowanie z dzieckiem. Omenaa Mensah podpowiada jak przyjemnie i pożytecznie spędzić czas w kuchni z pociechą. 05:35 Sztuka mięsa Odcinek 1 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak przygotowuje kilka dań z wołowiny, by ukazać, jak prawidłowo się z nią obchodzić w kuchni. Odwiedza także hodowcę krów, który zdradza, w czym tkwi sekret dobrego wołowego mięsa. 05:50 Sztuka mięsa Odcinek 2 Magazyn kulinarny W tym odcinku Bieszczady. Autorzy odwiedzają Grzegorza Sowę i odkrywają tajniki hodowli owiec. Widzowie dowiedzą się, czym charakteryzuje się baranina oraz jagnięcina, 06:25 Sztuka mięsa Odcinek 3 Magazyn kulinarny Tym razem w menu Tomka pojawi się prosty i smaczny makaron z piersią kurczaka, malinowymi pomidorami i pikantną kiełbasą chorizo. Gospodarz pokazuje, jak zrobić duszonego kurczaka z morelami, rodzynkami, warzywami i kaszą bulgur. 06:55 Z chlebem i oliwą Magazyn kulinarny Enrica Della Martira, finalistka Masterchef, zdradza przepisy na dania, które idealnie łączą się z chlebem. 07:30Powtórka Makaron, ogród i fantazja Odcinek 1 Magazyn kulinarny W pierwszym odcinku Enrica rozpoczyna od agnolotti nadziewane pappa al pomodoro polane kremem parmezanowym i chipsami z czarnej kapusty oraz sosem z pieczonych zielonych pomidorów z domowymi nachosami. 08:10 Pyszne miejscówki Serial dokumentalny Dla wielu turystów jedzenie bywa ważniejsze niż muzea, hotele i pamiątki. Program pokazuje miejsca, które warto odwiedzić, by skosztować najsmaczniejszych dań w kraju. 08:50 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 10:20 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 21 Magazyn kulinarny Seler, stynki, masło i prośnianki sa bohaterami kolejnego odcinka. Mikołaj sprawdza czy seler dodaje mężczyznom wigoru, jak pachnie świeża stynka oraz jak się robi prawdziwe masło. 10:50Powtórka Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 24 Magazyn kulinarny Mikołaj Rey delektuje się smakiem amarantusa, zboża XXI wieku, które służy zdrowiu, urodzie i kondycji. Przyrządza z niego amarantusotto po polsku z borowikami i indykiem. 11:20Powtórka Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 11:55Powtórka Patenciary Magazyn kulinarny Daria Ładocha pokazuje widzom przydatne sztuczki, których warto używać podczas gotowania. Dzięki sprytnym przepisom w 5 minut wyczarowuje efektowne dania. 12:30Powtórka MasterChef Junior Show W finałowym odcinku programu pojawią się wszyscy uczestnicy tej edycji, by wspólnie z jurorami i gośćmi specjalnymi wziąć udział w konkurencji drużynowej. Następnie dojdzie do ostatecznego pojedynku. 13:00Powtórka Ugotowani Reality show W rywalizacji kulinarnej biorą udział mieszkańcy Warszawy: Anna Bienias, Łukasz Ociepa, Patrycja Pyjomska oraz Igor Konefał. 14:35 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Magazyn poradnikowy W tym odcinku o tym co jeść na śniadanie, a w "Wiem co kupuję" Kasia Bosacka opowie o różnych rodzajach mydeł. 15:35 Wiem, co jem Magazyn poradnikowy W tym odcinku ryba, a Kasia Bosacka sprawdzi między innymi czy łosoś jest skażony dioksynami i metalami ciężkimi. 16:20Powtórka Król mięsa Odcinek 4 Magazyn kulinarny Dla Luki Terni dania mięsne nie mają tajemnic. Prowadzący otwiera widzom drzwi do swojej karczmy, ukrytej na toskańskich wzgórzach, którą od czterech pokoleń prowadzi jego rodzina. 16:50Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 17:30Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 18:05Powtórka Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 18:40Powtórka Apetyt na miłość Reality show Trzy osoby przygotowują potrawy, które mają podbić serce singielki lub singla. Uczestnicy dwoją się i troją, żeby przygotować najlepsze danie. 19:10 Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 1 Serial dokumentalny Magda Gessler gości w warszawskiej restauracji Zoni, gdzie szefem kuchni jest Aleksander Baron. W menu: chłodnik z wołowiną, wyjątkowy ser dojrzewający w ziemi i podany na torfie, a na deser mus z mózgiem i wanilią. 20:10Powtórka Szaleni cukiernicy Real tv Kulisy pracy amerykańskich cukierników, którzy tworzą niezwykłe ciasta - od tortów weselnych zaprzeczających grawitacji, po repliki zwierząt naturalnej wielkości. 20:45 Szaleni cukiernicy Real tv Kulisy pracy amerykańskich cukierników, którzy tworzą niezwykłe ciasta - od tortów weselnych zaprzeczających grawitacji, po repliki zwierząt naturalnej wielkości. 21:20 Nowocześnie, szybko i pysznie Odcinek 1 Magazyn kulinarny Csaba dalla Zorza uczy, jak przyrządzać smaczne, ale też łatwe, zdrowe, tanie i szybkie dania. Udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością. 21:50Powtórka Amatorzy kontra zawodowcy Odcinek 7 Real tv Kucharze amatorzy stają w szranki z najlepszymi, uznanymi na świecie szefami kuchni. Do wygrania jest 5 000 dolarów. By wyrównać szanse, kucharz amator potrzebuje jedynie pozytywnej opinii od jednego z sześciu przypadkowych degustatorów. 22:25 Kulinarna przygoda z Eduardo Odcinek 3 Magazyn kulinarny Szef kuchni Eduardo Garcia, zainspirowany miłością do natury, przygotowuje na farmie pyszne, nietuzinkowe posiłki, które serwuje rodzinie i przyjaciołom. 22:55 Prosta kuchnia Goka Wana Magazyn kulinarny W każdym odcinku widzowie poznają trzy przepisy na proste wersje azjatyckich klasycznych dań, praktyczne porady, ciekawostki kulinarne oraz wiele prywatnych historii Goka Wana. 23:25Powtórka Przepisy prosto z serca Odcinek 11 Magazyn kulinarny W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół przedstawia widzom trzy przepisy na potrawy, które dzięki doskonałej współpracy zawsze się udają. 23:55 ● Trwa