StacjeFood Network15.01.2024 Food Network - Program TV na 15.01.2024 Od rana Po południu Wieczór Rok Temu 15.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Ogniem i patelnią Magazyn kulinarny Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania Alex Guarnaschelli, która sieje postrach na konkursach kulinarnych. 00:40 Plan na najlepszą restaurację w mieście Odcinek 2 Magazyn kulinarny Kathy Fang specjalizuje się w daniach typu fusion. Jej ambicją jest stworzenie dań, które wykraczają poza tradycyjnie rozumianą kuchnię chińską. Stara się rozwijać swoją restaurację, a także szanować dziedzictwo rodziny. 01:40 Zasadzka w supermarkecie Serial dokumentalny Czterech szefów kuchni dostaje po 500 dolarów na produkty spożywcze. Muszą odkupić je od wychodzących klientów ze sklepu. Nie wiedzą jednak, co jest w torbach. Każda z trzech rund ma narzucony temat. 02:40 Kobieta na Dzikim Zachodzie Magazyn kulinarny Ree Drummond, autorka bestsellerowej książki kucharskiej, powraca na Dziki Zachód z pysznym jedzeniem, przyrządzanym na rozmaite okazje. 03:30 Kuchnia na szczęście Odcinek 4 Magazyn kulinarny Marco Bianchi, ekspert ds. zdrowego odżywiania, wyrusza w podróż, podczas której poznaje nawyki włoskich rodzin, ich ulubione przepisy. Ponadto prowadzący program proponuje swoje przepisy na smaczne, zdrowe i pożywne dania. 03:55Powtórka Pyszne 25 Magazyn kulinarny W programie m. in: jak przygotować domową zupkę chińską, przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim, a także chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. 04:45 Domowa kuchnia Valerie Magazyn kulinarny Aktorka Valerie Bertinelli lubi przyrządzać smaczne potrawy. Podaje łatwe do przyrządzenia posiłki, czerpiąc inspirację z rodzinnych przepisów, które przechodziły z pokolenia na pokolenie. 05:10 Z gruntu zdrowo Magazyn kulinarny Gospodarz programu udowadnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Udaje się na pola, by przekonać się, jak wyglądają uprawy. 06:00Powtórka Z gruntu zdrowo Magazyn kulinarny Gospodarz programu udowadnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Udaje się na pola, by przekonać się, jak wyglądają uprawy. 06:35 Marco w kuchni Odcinek 3 Magazyn kulinarny Marco Bianchi pokazuje, w jaki sposób jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację. 07:10Powtórka Marco w kuchni Odcinek 4 Magazyn kulinarny Marco Bianchi pokazuje, w jaki sposób jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację. 07:45 Kuchnia jak u mamy Odcinek 10 Magazyn kulinarny Nie ma nic lepszego niż śniadanie w ogrodzie. Benedetta Rossi doskonale o tym wie i dlatego przyrządzi swoim gościom prawdziwą ucztę: słony bufet, sałatki makaronowe oraz mini pizze. 08:20 Gdzie zjeść we Włoszech Odcinek 10 Magazyn kulinarny Wizyta we Florencji, stolicy Toskanii, zwanej ogrodem Italii. Bohaterem odcinka jest protoplasta streetfoodu - lampredotto, czyli flaczki po toskańsku. Lampredotto łączy wszystko, jest daniem rodzinnym, dla turystów i smakoszy. 08:55 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 10:05Powtórka Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 10:40 Wiem, co jem na diecie Odcinek 10 Magazyn poradnikowy Katarzyna Bosacka radzi, jak skutecznie stracić kilogramy i trwale zmienić złe nawyki żywieniowe. Weźmie pod lupę modne diety i produkty dietetyczne. Rozprawi się z mitami na temat odchudzania. 11:15 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 5 Magazyn poradnikowy W tym odcinku "Wiem, co jem" autorzy odkrywają prawdę o tanich fastfoodach czyli tzw. jedzeniu z budki. Ponadto w "Wiem, co kupuję" wszystko o bonusach, gratisach i promocyjnych trikach. 11:50 Bake Off Włochy Magazyn kulinarny W Villa Arconati odbywa się konkurs, który wyłoni najlepszego cukiernika amatora. Każdy etap składa się z dwóch zadań, które sprawdzą kreatywność oraz umiejętności techniczne zawodników. Z każdym odcinkiem trudność zadań wzrasta. 12:35 Dieta czy cud? Lifestyle Prowadzące wprowadzają widzów w skomplikowany świat diet. Udowodniają, że najważniejsze to mądrze o siebie dbać. Testują różne diety, tabletki, gadżety i maszyny odchudzające. 14:30Powtórka Dziecięce mistrzostwa wypieków Serial dokumentalny Gospodarze programu pomagają młodym, utalentowanym kucharzom w realizacji skomplikowanych zadań, które pozwolą im odkryć kulinarny talent, a najzdolniejszemu z nich zdobyć nagrodę pieniężną. 15:15Powtórka Akcja: Restauracja! Real tv Robert Irvine, amerykański kucharz i restaurator, diagnozuje problemy restauracji, które przestały być rentowne i odwiedzane przez klientów. Wynik sprawdzianu zostaje przedstawiony właścicielom. 16:15 Sztuka mięsa Odcinek 10 Magazyn kulinarny Tym razem Tomek zawita na Kujawy i odwiedza hodowlę Gęsi Andrzeja Kloneckiego. Razem z lokalnym kołem gospodyń wiejskich przygotowuje pyszną pieczoną faszerowaną gęś. Zdradza także patent na wyśmienite ragout z gęsi. 17:15Powtórka Sztuka mięsa Odcinek 11 Magazyn kulinarny Tym razem w kuchni Tomka rozgości się gulasz z drobiowych serc w pomidorowo - śmietanowym sosie z kapustą, do których poda świderki smażone na palonym maśle. 17:50Powtórka Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 18:20Powtórka Kuchnia dla odważnych Magazyn kulinarny Walenty wyrusza na festiwal Pannonica 2018, organizowany po raz 6. w Barcicach, nieopodal Starego Sącza. Co roku zbierają się tam fani folku zarówno polskiego jak i bałkańskiego. 18:55 Apetyt na miłość Reality show Trzy osoby przygotowują potrawy, które mają podbić serce singielki lub singla. Uczestnicy dwoją się i troją, żeby przygotować najlepsze danie. 19:30 Dieta czy cud? Lifestyle Prowadzące wprowadzają widzów w skomplikowany świat diet. Udowodniają, że najważniejsze to mądrze o siebie dbać. Testują różne diety, tabletki, gadżety i maszyny odchudzające. 20:35 Trafić w ciasto Odcinek 2 Rozrywka Zadaniem uczestników jest upieczenie i ułożenie na półkach sklepowych ciasta tak aby jak najbardziej przypominało swój odpowiednik. Dwie drużyny uzbrojone w noże spróbują trafić w podejrzany przedmiot izdemaskować co jest ciastem a co nie. 21:20Powtórka Włoska uczta na morzu Odcinek 2 Serial dokumentalny Antonino Cannavacciuolo podejmuje nowe wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Na pokładzie łodzi rybackiej szef kuchni przemierza Włochy z północy na południe. 22:20 Król mięsa Magazyn kulinarny Dla Luki Terni dania mięsne nie mają tajemnic. Prowadzący otwiera widzom drzwi do swojej karczmy, ukrytej na toskańskich wzgórzach, którą od czterech pokoleń prowadzi jego rodzina. 23:20 ● Trwa