W 3. odcinku "Top Chef" uczestnicy mieli przygotować dania inspirowane kuchnią filmową. W programie pojawili się wyjątkowi goście: Sonia Bohosiewicz, Katarzyna Pakosińska i Piotr Gąsowski.
Uczestnicy show pracowali w grupach. Jedna z drużyn zdecydowała się na przygotowanie hamburgera z "Pulp Fiction", druga spaghetti z "Zakochanego kundla", trzecia natomiast - gnocchi rodem z "Ojca Chrzestnego", a czwarta krem sułtański z "Dziewczyn do wzięcia".
CZYTAJ TAKŻE:
"TOP CHEF" 18.03.2015 ODCINEK 3. FILMOWA KUCHNIA I WODNE POTWORY [WIDEO+ZDJĘCIA]
CZYTAJ TAKŻE:
"TOP CHEF" 11.03.2015. ODCINEK 2. ODPADLI ŁUKASZ "BIGOS" MIECZNIKOWSKI I DANIEL WEŁNA
Po degustacji do dogrywki trafili Dorota Kaczmarek, Bartłomiej Płócienniak i Piotr Antkowicz.
O immunitet musieli walczyć Mira Tkacz, Patryk Dziamski, Adam Adamczyk, Rafał Niewiarowski, Jacek Majcherek i Marek Rogalski. Uczestnicy walczący o utrzymanie w programie mieli przygotować nietypowe gatunki ryb. Wszyscy poradzili sobie doskonale i nikt nie trafił do dogrywki.
Tematem przewodnim dogrywki był twaróg. Bartłomiej przygotował pieczoną gruszkę z twarogiem, Piotr podał naleśnik z twarogiem i bitą śmietaną, a Dorota zdecydowała się na pierogi z twarogiem.
Decyzją jurorów z "Top Chef" odpadli Dorota Kaczmarek i Piotr Antkowicz.
