"Top Chef. Gwiazdy od kuchni". Najobrzydliwsze dania, które zjadły gwiazdy! Wiemy, co to było!

Kamila Glińska
Czego nie zje Beata Oleszek?fot. Katarzyna Kalisz
Czego nie zje Beata Oleszek?fot. Katarzyna Kalisz
Uczestnicy programu "Top Chef.Gwiazdy od kuchni" zdradzili, jakie najdziwniejsze potrawy mieli okazję zjeść w swoim życiu. Sprawdźcie koniecznie, co powiedzieli: Maserak, Sokołowska, Kalicińska i inni.

"TOP CHEF. GWIAZDY OD KUCHNI" ODCINEK 3. W ŚRODĘ, 21.09.2016 O GODZ. 20:40 W POLSACIE!

"TOP CHEF. GWIAZDY OD KUCHNI" ODCINEK 3. W ŚRODĘ, 21.09.2016 O GODZ. 20:40 W POLSACIE!

Dalekie podróże często skłaniają do próbowania specjałów różnych kuchni. Jednak nie zawsze to, co bywa rarytasem w danym kraju, smakuje także osobom z innych kultur. Na własnej skórze przekonali się o tym uczestnicy kulinarnego show Polsatu "Top Chef. Gwiazdy od kuchni".

- Najdziwniejszą potrawą jaką zjadłam były smażone świerszcze. Było w stanie Chiapas w Meksyku​. ​Moja degustacja skończyła się na jednym świerszczu i postanowieniu niejedzenia niczego do końca wyjazdu – zdradza Anita Sokołowska. Ale to nie była jedyna dziwna potrawa, której aktorka miała okazję spróbować. - W czasie ramadanu w Syrii napiłam się napoju z lukrecji, który wspomaga trawienie​ - ​wypiłam tego taką ilość, że przez 2 dni leżałam w dreszczach w łóżku – wyznała aktorka.

Kulinarnych przygód nie zabrakło także podczas podróży Bartosza Kurka, dziennikarza Polsat News. - Zjadłem kiedyś węża w Wietnamie. Zaczyna się od podania jeszcze bijącego serca zalanego wódką ryżową, a potem napięcie rośnie. Zjada się całego węża, z którego przygotowywano przy mnie wszystkie potrawy – wyjaśnia Kurek.

W Azji najdziwniejszych potraw próbowali także inni uczestnicy "Top Chef. Gwiazdy od kuchni". - Była to żaba z grilla – mówi Wróżbita Maciej Skrzątek. - Korea Południowa. Była to "zupa dnia następnego" - czyli zupa na kaca z gotowanym skrzepem świńskiej krwi – zdradza pisarka Małgorzata Kalicińska.

- Będąc w Chinach miałem okazję spróbować fugu, najbardziej trującej ryby świata. Jeśli jest źle przyrządzona lub nieświeża, prowadzi do paraliżu, a nawet śmierci, ale na szczęście przeżyłem to starcie – zdradza tancerz Rafał Maserak.

Zaskakujących dań nie brakuje także w Europie. - Był to ser z robakami, ale nie wiem jaka jest jego oryginalna nazwa. Zostałam nim poczęstowana w czasie podróży po Sardynii – zdradza Beata Oleszek z zespołu Jarzębina.

CZYTAJ TAKŻE:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kultura i rozrywka

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn