Zdrowie na widelcu
Polska 2015
Program o zdrowym odżywianiu. Prowadząca odwiedza sklepy i doradza, co warto kupić, a czego unikać. Zaprasza także do własnej kuchni i pokazuje, jak gotować smaczne dania bogate w składniki odżywcze.
Czas trwania:22 min
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Magazyn/Magazyn poradnikowy
Zdrowie na widelcu w telewizji
Galeria
Twórcy
Anna Guzik-Tylka
Prowadzący
Opis programu
Ania sprawdza, z czego niektórzy cukiernicy kręcą swoje pyszne ciasta. Dowiecie się, czym są mieszanki cukiernicze i ile dobrych wartości ze świeżych jajek zostaje w jajkach w proszku? Jak rozpoznać prawdziwe ciastko w cukierni, czym m.in. różni się tort czekoladowy od tortu z produktu czekoladopodobnego? Naszą dietetyczkę Ania będzie chciała namówić na dodatki pomagające w pieczeniu ciast w domu. I odkryje, jaka jest różnica pomiędzy cukrem wanilinowym a waniliowym. W swojej kuchni Ania upiecze tradycyjne ciasta tradycyjne na naturalnych składnikach, czyli karpatkę i ciasto kokosowe.