Anna Kalczyńska i Andrzej Sołtysik - gospodarze codziennych wydań "Dzień Dobry TVN" opowiedzieli o tym, co najchętniej gotują. - Przede wszystkim zupy i mięsa (...) Robię raczej kuchnię śródziemnomorską - trochę Grecji, trochę Włoch - zdradza Anna Kalczyńska. Okazuje się też, że Andrzej Sołtysik jest w swoim domu mistrzem przygotowywania śniadań. - Lubię celebrować ten posiłek – wolę, żeby zaczynał się nie o godz. 8, ale raczej ok. 10 i żeby składał się z wielu dań. Wymyślam wiele sposobów podawania jajek – sadzone, odwrócone, przysmażone, w postaci jajecznicy… Jemy we trójkę i to jest bardzo przyjemne - wskazuje dziennikarz.
CZYTAJ TAKŻE:
"DZIEŃ DOBRY TVN". JAKIE SĄ ULUBIONE SMAKI ANNY KALCZYŃSKIEJ I ANDRZEJA SOŁTYSIKA? [WIDEO]
Przypominamy, że w "Dzień Dobry TVN" ruszył nowy cykl - "Smaki Regionów", który powstaje przy współpracy z Polska Press Grupą (wydawcą serwisu Telemagazyn.pl). Raz w miesiącu w kuchni DD TVN pojawiać się będą osoby, które są specjalistami od dań z poszczególnych części Polski.
Co jeszcze o swoich popisowych potrawach opowiedzieli nam Anna Kalczyńska i Andrzej Sołtysik? Zobacz wideo!
