Fabryka jedzeniaOdcinki Fabryka jedzenia Streszczenia odcinków Food Factory, Kanada 2021 Sezon 4 Odcinek 24 (Sezon 4) - Pomidorowa pasja Wizyta w fabryce, w której codziennie produkuje się ponad pół miliona tubek z jogurtem. Widzowie dowiedzą się, co lub kto sprawia, że tradycyjny włoski sos pomidorowy nieustannie podbija serca smakoszy. Odcinek 23 (Sezon 4) - Marynaty i inne sztuczki Widzowie dowiedzą się, co sprawia, że czekoladowe łezki się nie topią, jak uprażyć tonę orzechów w godzinę, co łączy zupę grzybową z wyprawą do Ameryki Południowej. Odcinek 22 (Sezon 4) - Skuś się na miso W tym wydaniu: migdały w cukrowej skorupce, 15 tysięcy bajgli, wyjątkowa mieszanka przekąsek, koncentrat zupy miso na 6 miliardów filiżanek. Odcinek 21 (Sezon 4) - Orzech do zgryzienia W tym wydaniu: masło orzechowe według słynnego przepisu, bakłażany pod parmezanem, łuskane pistacje i batonik do kina. Odcinek 20 (Sezon 4) - Skok w sok Autorzy prezentują: wielką wytwórnię soku i firmę produkującą ciasto na pizzę. A na deser: cukierki kuszące tęczą smaków i profiterolki z kremem. Odcinek 19 (Sezon 4) - Argentyńska miłość Autorzy prezentują zestawy do przyrządzania pad thai z kurczakiem, niebiańskie miętówki, sos chimichurri oraz bananowe smakołyki w czekoladzie. Odcinek 18 (Sezon 4) - Gotowi na galaretkę W menu: bezglutenowe batoniki, 250 tysięcy mrożonych batonów truskawkowych, pikantne pierożki z Szanghaju i owocowe galaretki w stylu retro. Odcinek 17 (Sezon 4) - Impreza z pieprzykiem W tym wydaniu: prażone orzeszki ziemne, batony z warzywami, dwadzieścia jeden milionów nadziewanych papryczek jalapeño i sekretna przyprawa do steków. Odcinek 16 (Sezon 4) - Śniadaniowa uczta Dziś w menu: lody z ciastem red velvet, pół miliona batoników z dynią, krem z czekolady i migdałów oraz ciasteczka z cytrynowym nadzieniem. Odcinek 15 (Sezon 4) - Naindyczone tofu Za paczką chipsów czy butelką piwa stoi potężna linia produkcji wytwarzająca przemysłowe ilości każdego produktu do masowej sprzedaży. Program ukazuje kulisy produkcji różnych wyrobów spożywczych. Odcinek 14 (Sezon 4) - Trufle, muffinki, cukierki Hot Tamales, chrupki serowe Za paczką chipsów czy butelką piwa stoi potężna linia produkcji wytwarzająca przemysłowe ilości każdego produktu do masowej sprzedaży. Program ukazuje kulisy produkcji różnych wyrobów spożywczych. Odcinek 13 (Sezon 4) - Słodkie świnki Jak powstają nasze ulubione przysmaki? Zobaczmy, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. W programie o słodkiej herbacie czai, kokosach i kakao Lindta. Odcinek 12 (Sezon 4) Przyjrzyjmy się, jak powstają nasze ulubione przysmaki. Zobaczmy, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. W programie o zdrowych muffinkach i cukierkach Red Hots. Odcinek 11 (Sezon 4) - Góra smakołyków W tym wydaniu: czekoladki z masłem orzechowym, 5 milionów sufletów warzywnych, ciasteczka migdałowe i beczki pełne sosu puttanesca. Odcinek 10 (Sezon 4) - Cukierki Arnold's Candies, placki szpinakowe, makaron shirataki, chipsy warzywne W tym wydaniu: cukierki tutti frutti, 300 tysięcy placków szpinakowych, bezglutenowy makaron shirataki oraz chipsy z fasoli pinto i warzyw. Odcinek 9 (Sezon 4) - Wymarzone naleśniki Tym razem widzowie zobaczą, jak powstaje nadziewane serem crepini, będące słodkim połączeniem francuskich naleśników i rosyjskich blinów. Odcinek 8 (Sezon 4) - Tofu na nowo W tym wydaniu: trójczekoladowy sernik, krakersy w kształcie zwierzątek, idealnie chrupiące frytki ze słodkich ziemniaków i tofu w nowej odsłonie. Odcinek 7 (Sezon 4) - Światła, kamera, popcorn Widzowie poznają tajniki produkcji tortilli, która najpierw trafia do pieca, a dopiero później smaży się w głębokim oleju. Dowiedzą się również, jak wygląda produkcja popcornu przeznaczonego do podgrzewania w mikrofalówce. Odcinek 6 (Sezon 4) - Serowe twisty, cukierki czekoladowo-miętowe, penne z wódką, chili w butelce Opowieść o paluszkach serowych kryjących zdrowy sekret i systemie dbającym o to, by zawsze miały odpowiedni kształt. Ponadto kulisy produkcji miętowych czekoladek i sosu pomidorowego do makaronu. Odcinek 5 (Sezon 4) - Płatki śniadaniowe z fasoli i ryżu, kremowa sodówka, Vegenaise, churros W menu: płatki śniadaniowe z fasoli, soczewicy i ciecierzycy, nie za słodki napój gazowany, wegański majonez i ćwierć miliona churros. Poprzednia 1234...9 Następna Fabryka jedzenia w telewizji Jutro 12:00 Odcinek8 Sezon3 Nowa TV Jutro 12:30 Odcinek9 Sezon3 Nowa TV Poniedziałek 28.04.2025 07:25 Odcinek18 Sezon3 Fokus TV Wtorek 29.04.2025 07:25 Odcinek17 Sezon3 Fokus TV Środa 30.04.2025 07:25 Odcinek20 Sezon3 Fokus TV Czwartek 01.05.2025 07:25 Odcinek19 Sezon3 Fokus TV Sobota 03.05.2025 12:00 Odcinek10 Sezon3 Nowa TV Sobota 03.05.2025 12:30 Odcinek12 Sezon3 Nowa TV Niedziela 04.05.2025 12:00 Odcinek11 Sezon3 Nowa TV Niedziela 04.05.2025 12:30 Odcinek14 Sezon3 Nowa TV Poniedziałek 05.05.2025 07:25 Odcinek22 Sezon3 Fokus TV Wtorek 06.05.2025 07:25 Odcinek21 Sezon3 Fokus TV Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń