Fabryka jedzeniaOdcinki Fabryka jedzenia Streszczenia odcinków Food Factory, Kanada 2021 Sezon 4 Odcinek 4 (Sezon 4) - Wirujące brokuły Tym razem w menu: desery lodowe z 1,5 miliona kilogramów sosu truskawkowego, ręcznie zwijane tacitos, szybkie słodkie pianki i wirujące brokuły. Odcinek 3 (Sezon 4) - Wstrząśnięte, niezmieszane Autorzy odkrywają sekrety koktajli owocowych instant, czekolady z migdałami, pikantnej musztardy z wasabi oraz indyjskiego sera, który się nie topi. Odcinek 2 (Sezon 4) - Słoneczna Kalifornia W tym odcinku o produkcji srirachy, czyli tajskiego sosu z przetartych papryczek chili. Widzowie zobaczą też, jak powstaje sok z granatów uprawianych w Kalifornii i jak robione są meksykańskie tamale. Odcinek 1 (Sezon 4) - Ciasto niespodzianka W tym odcinku autorzy biorą pod lupę: sos tatarski, pyszne ciasto lodowe, chrupiące prażone migdały z solą z Morza Martwego i ciasteczkowe lizaki. Sezon 3 Odcinek 26 (Sezon 3) - Płatki na śniadanie W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, jak przebiega produkcja płatków Shreddies, tortu szwarcwaldzkiego i greckich tzatzików. Odcinek 25 (Sezon 3) - Zdrowe brownie, kruche ciastka z jabłkami, lasagne, karmelizowana cebula Autorzy programu przyglądają się, jak przebiega proces produkcji popularnych artykułów spożywczych: lasagni, ciastek brownies i syropu klonowego z Kanady. Odcinek 24 (Sezon 3) - Puszka pełna orzeźwienia Tym razem widzowie poznają tajniki produkcji coli, jogurtu greckiego bez tłuszczu, rolad szwajcarskich oraz marynowanych buraczków. Odcinek 23 (Sezon 3) - Słodkie i słone Przyjrzyjmy się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych. W programie o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków. Odcinek 22 (Sezon 3) - Podwójne uderzenie czekolady Widzowie będą mieli okazję prześledzić procesy produkcyjne poszczególnych produktów spożywczych. W tym wydaniu: sos chili, cytrynowe włoskie lody i pakowane orzeszki ziemne. Odcinek 21 (Sezon 3) - Wizyta w Dijon Widzowie będą mieli okazję prześledzić procesy produkcyjne poszczególnych produktów spożywczych. W tym wydaniu: musztarda Dijon, kokosowe makaroniki i wafle przekładane masą orzechową. Odcinek 20 (Sezon 3) - Co za kęs! Autorzy przyglądają się procesom produkcyjnym słodkich batonów z nugatem, ziemniaczanych przekąsek, żelkowych misiów i niskokalorycznych chipsów. Odcinek 19 (Sezon 3) - Czekoladowe szaleństwo Autorzy odwiedzają zakłady, w których produkuje się cukierki w kształcie kamyków, chrupkie precle, cebulowe frytki i napój z pomarańczy chinotto. Odcinek 18 (Sezon 3) - Tradycyjna czekolada, burgery McDonald's, cukierki wstążki, enchilada W tym odcinku kulisy produkcji hamburgerów, enchilad, cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki oraz meksykańskiej czekolady w kształcie krążków, której receptura liczy tysiące lat. Odcinek 17 (Sezon 3) - Smaki Japonii W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, jak przebiega produkcja korzennego piwa, czekoladowych ciasteczek i sosu sojowego Tamari. Odcinek 16 (Sezon 3) - Zakręcone frytki Autorzy programu przyglądają się, jak przebiega proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków, takich jak: zakręcone frytki, ciasto Red Velvet i karmelowa pianka żelowa. Odcinek 15 (Sezon 3) - Rybne paluszki W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, jak przebiega produkcja paluszków rybnych, frytek ze słodkich ziemniaków i ciasta na ciasteczka. Odcinek 14 (Sezon 3) - W wirze smaków W tym wydaniu widzowie dowiedzą się, jak przebiega produkcja wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków. Odcinek 13 (Sezon 3) - Malinowy raj Autorzy programu przyglądają się, jak przebiega proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków, takich jak: malinowe galaretki i kulki z żurawiną i orzechami. Odcinek 12 (Sezon 3) - Fantastyczne smaki Widzowie dowiedzą się, jak powstaje nietypowy przysmak - połączenie czekolady, syropu klonowego i boczku - oraz jak wytworzyć substytut mięsa dla wegetarian. Odcinek 11 (Sezon 3) - W marynacie Widzowie dowiedzą się, czego potrzeba, aby masowo produkować pyszne pikle, i co się stanie, jeśli pastylki do sporządzania napojów gazowanych zamokną. Poprzednia 1...345...9 Następna Fabryka jedzenia w telewizji Jutro 12:00 Odcinek8 Sezon3 Nowa TV Jutro 12:30 Odcinek9 Sezon3 Nowa TV Poniedziałek 28.04.2025 07:25 Odcinek18 Sezon3 Fokus TV Wtorek 29.04.2025 07:25 Odcinek17 Sezon3 Fokus TV Środa 30.04.2025 07:25 Odcinek20 Sezon3 Fokus TV Czwartek 01.05.2025 07:25 Odcinek19 Sezon3 Fokus TV Sobota 03.05.2025 12:00 Odcinek10 Sezon3 Nowa TV Sobota 03.05.2025 12:30 Odcinek12 Sezon3 Nowa TV Niedziela 04.05.2025 12:00 Odcinek11 Sezon3 Nowa TV Niedziela 04.05.2025 12:30 Odcinek14 Sezon3 Nowa TV Poniedziałek 05.05.2025 07:25 Odcinek22 Sezon3 Fokus TV Wtorek 06.05.2025 07:25 Odcinek21 Sezon3 Fokus TV Pokaż więcej Pokaż mniej Podobne programy Wojny magazynowe: Kanada Owcze szaleństwo Polowanie na myśliwego Zagadkowe zgony Policja dla zwierząt w RPA Pogotowie ratunkowe dla zwierząt Polskie prywatne zbrodnie Bliźniacze zło Anatomia głupoty według Richarda Hammonda Ślubny salon marzeń