Fabryki smaku Odcinek 14 (Sezon 4) - Słodkie świnki
Food factory, Kanada
Streszczenie odcinka
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. "Dziś w menu: niezwykłe lody, curry z kokosa i fasolki, szampańskie lizaki truskawkowe oraz świnki z czekoladą, masłem orzechowym i dżemem." "Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednej z fabryk. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych." "Tylko 12 godzin zajmuje wyprodukowanie 80 tysięcy litrów niezwykłych lodów z czekoladowym puddingiem i ciasteczkami. Dla miłośników curry mamy natomiast wyjątkowo smaczną mieszankę kokosa, imbiru i zielonej fasolki. Dorośli ucieszą się jak dzieci dzięki ręcznie wytwarzanym szampańskim lizakom truskawkowym. Natomiast słodkie świnki z czekoladą, masłem orzechowym i dżemem malinowym to przysmak zarówno wielkiego złego wilka, jak i wielu dobrych ludzi."
Kategoria wiekowa:
Gatunek:Serial/Serial dokumentalny