The Flay List, USA

Streszczenie odcinka

Nie ma nic zaskakującego w tym, że Bobbiego Flay'a i jego córkę Sophie łączy miłość do jedzenia. Razem zabiorą nas w podróż po kulinarnych zakątkach Nowego Jorku. W każdym odcinku odwiedzą dwie restauracje serwujące te same potrawy. Bobby pokaże nam swoje ulubione, sprawdzone knajpy w których stołuje się od lat, a Sophie zabierze nas w nowe, wyrafinowane miejsca z nowoczesnym spojrzeniem na kuchnię. Bohaterem tego odcinka będzie homar. A konkretnie kanapka z homarem. Zaczniemy klasycznie od wyboru Bobbiego, kierując swoje kroki na Soho, do Homarowego Baru Eda, znanego szefa kuchni. Eleganckie miejsce serwuje klasyczne wyśmienite przystawki - czyli ostrygi i homarowe ravioli w kremowym sosie. Mistrz programu, to jednak klasyczna podsmażana na maśle bułka z doskonale doprawionym homarem. To miejsce słynie z tej kanapki. Wybór Sophie jak zwykle będzie wariacja na temat klasyki. W odcinku dowiemy się też które części homara są najlepsze, jak go ugotować i przyrządzić żeby wydobyć jego niepowtarzalny smak. Oglądajcie!

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Flayowie jedzą na mieście w telewizji