The Flay List, USA

Streszczenie odcinka

Nie ma nic zaskakującego w tym, że Bobbiego Flay'a i jego córkę Sophie łączy miłość do jedzenia. Razem zabiorą nas w podróż po kulinarnych zakątkach Nowego Jorku. W każdym odcinku odwiedzą dwie restauracje serwujące te same potrawy. Bobby pokaże nam swoje ulubione, sprawdzone knajpy w których stołuje się od lat, a Sophie zabierze nas w nowe, wyrafinowane miejsca z nowoczesnym spojrzeniem na kuchnię. Bohaterem tego odcinka jest popularny nielot, czyli kurczak. Jest bywalcem wielu imprez i grillów i zawsze robi tam furorę, w końcu to podstawa amerykańskiej kuchni. Dziś zobaczymy kto serwuje najlepszego smażonego kurczaka w Nowym Jorku i jak to robi. Soczysty, w panierce, w glazurze, namaczany w doskonałych marynatach i aromatycznych sosach, dwa razy smażony, podawany z… goframi! Brokułowymi, z boczkiem i cheddarem, z jabłkiem i syropem klonowym. Generalnie co dusza zapragnie. Brzmi jak iście hipsterskie miejsce i jest to wybór Sophie. Tradycyjnie na kontrze jej ojciec zabierze nas w zupełnie inny kulinarny zakamarek Nowego Jorku, w którym bywa od lat.

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Flayowie jedzą na mieście w telewizji