Krótka historia jedzenia Odcinek 3 (Sezon 1) - Morska spiżarnia

Eat: The Story of Food, USA 2014

Streszczenie odcinka

Bogate w białko i kwasy tłuszczowe owoce morza uratowały ludzkość przed wyginięciem, karmiły wikingów, dały nadzieję aliantom podczas dwóch wojen światowych i nieustannie dostarczają nam cennych składników odżywczych. Ryby takie jak dorsz i tuńczyk ukształtowały całe epoki w dziejach ludzkości, ale niezrównoważone praktyki sprawiają, że musimy na nowo zdefiniować nasze cele. Zmienić podejście i znaleźć innowacyjne sposoby połowu i przetwarzania darów morza, a nie kreować niezdrowy popyt na jeden gatunek. Nowe technologie pozwalają na hodowlę ostryg, omułków i glonów, która jest nie tylko zrównoważona, ale także pozytywnie wpływa na środowisko. Przygotujcie się! Już niedługo na naszych stołach na stałe zagoszczą glony.

Czas trwania:28 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Krótka historia jedzenia w telewizji

Galeria

Morska spiżarnia
Morska spiżarnia
Morska spiżarnia
Morska spiżarnia
Morska spiżarnia
Morska spiżarnia
Morska spiżarnia
Morska spiżarnia
  • Morska spiżarnia
  • Morska spiżarnia
  • Morska spiżarnia
  • Morska spiżarnia
  • Morska spiżarnia
  • Morska spiżarnia
  • Morska spiżarnia
  • Morska spiżarnia