Kuchnia dwudziestolecia Odcinek 12 - Słodko i egzotycznie. Imieniny Marszałka

Polska 2022

Streszczenie odcinka

19 marca 1914 roku w słynnej lwowskiej restauracji "U Naftuły" zapoczątkowana została nowa tradycja, huczne obchody imienin Józefa. Co jadał marszałek Józef Piłsudski? Nie znosił jarzyn, tolerował owoce. Marszałek najbardziej cenił sobie ciasta i słodkie leguminy. Najbardziej lubił ciasto z suszonymi śliwkami i pianką z białek. W tym odcinku programu przedstawimy ten przepis. 19 marca 1931 roku zastał marszałka na Maderze, gdzie serwowano mu danie rybne cataplana. Przepis na to danie zaprezentuje prowadzący program Łukasz Modelski.

Czas trwania:26 min

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Kuchnia dwudziestolecia w telewizji

Galeria

Słodko i egzotycznie. Imieniny Marszałka