StacjeKuchnia+ HD09.10.2011 Kuchnia+ HD - Program TV na 09.10.2011 Od rana Po południu Wieczór 13 Lat Temu 09.10 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 00:00 Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 00:50 Ricardo i przyjaciele Poradnik Ricardo Larrivée przemierza Quebec w poszukiwaniu specjałów, z których przygotuje wspaniałe posiłki dla rodziny i przyjaciół. 01:00 Pocztówki ze smakiem Film krótkometrażowy 01:30 Wystarczy 5 składników Magazyn kulinarny Claire Robinson jest zwolenniczką sezonowych i zdrowych produktów. Przygotowuje proste dania z maksymalnie pięciu składników. Dania, które proponuje widzom są łatwe w przygotowaniu. 01:35 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 02:05 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 02:30 Ł'apetyt Odcinek 5 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 02:40 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 1 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 03:05 Jak Piotr przykazał Odcinek 3 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:35 Po-smak Turcji Odcinek 1 Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 04:00 Adam po pracy Odcinek 5 Sezon 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 04:25 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:55 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 05:10 Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 06:00 Pieprz, chilli, sól Odcinek 2 Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 06:30 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 11 Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 08:20 Apetyczna panna Dahl Magazyn kulinarny Sophie Dahl finezyjnie łączy gotowanie z opowiadaniem ciekawych historii. Uwielbia jedzenie, które jej zdaniem nieodłącznie wiąże się z emocjami. Przygotowuje dania odpowiednie na różne nastroje. 08:50 Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 09:20 Terra Madre Reportaż 10:10 Operacja: kolacja Serial dokumentalny 11:30 Pyszne weekendy Billa Magazyn kulinarny Weekend to doskonały moment na spotkanie towarzyskie i biesiadowanie przy stole. Dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów i poszukanie kulinarnych inspiracji. Bill Granger zaprasza na ucztę. 12:20 Rozgryźć Alaskę Film dokumentalny 13:05 Coxon gotuje dla afrykańskich królów Serial dokumentalny Dziennikarz i archeolog Alan Coxon przemierza Republikę Południowej Afryki. Odkrywa kulinarne sekrety władców plemion, a także poznaje ich codzienne życie. 14:05 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 14:35 Wyzwanie Reality show 15:05 Cały świat pije Serial dokumentalny Kawa, sok pomarańczowy, mleko, napoje gazowane, herbata są są ogólnie znane i wszędzie spożywane. Realizatorzy próbują dowiedzieć się, dlaczego zyskały taką popularność, jaka jest ich historia. 16:05 Ogródek do schrupania Magazyn poradnikowy Brytyjska prezenterka Alys Fowler postanowiła przekształcić przydomowy ogródek w wyjątkowe miejsce, gdzie obok smakowitych warzyw będą rosnąć piękne kwiaty. 17:00 Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 4 Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 17:30 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 17:45 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 18:15 Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 2 Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 19:00 Proste dania Nigela Slatera Serial dokumentalny Nigel Slater udowadnia, że przyrządzenie smacznego i zdrowego dania nie wymaga wysiłku oraz talentu kulinarnego. Gospodarz podzieli się z widzami pomysłami i praktycznymi poradami. 19:15 Dieta Agaty Magazyn poradnikowy 19:55 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 1 Sezon 2 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 20:00 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:15 Smak Iranu Film dokumentalny Pochodzący z Iranu dziennikarz brytyjskiej stacji BBC Sadeq Saba udaje się w podróż do rodzinnego kraju. Prezentuje elementy kultury, historii oraz kuchni charakterystyczne dla danego regionu. 21:05 Ser w plasterkach Serial dokumentalny 22:00 Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 22:30 Alchemicy w kuchni Serial dokumentalny Kuchnia molekularna zrywa ze starymi wyobrażeniami o gotowaniu. Jej celem jest osiągnięcie idealnego, czystego i udoskonalonego smaku potraw, serwowanych w nowych, zaskakujących formach. 23:00 ● Trwa