TelemagazynStacjeCANAL+ Kuchnia04.12.2011 CANAL+ Kuchnia - Program TV na 04.12.2011 Od rana Po południu Wieczór 12 Lat Temu 04.12 Wczoraj Dzisiaj Jutro Piątek 24.05 Sobota 25.05 Niedziela 26.05 Poniedziałek 27.05 Wtorek 28.05 Środa 29.05 Czwartek 30.05 Piątek 31.05 Sobota 01.06 Niedziela 02.06 Archiwum Anthony Bourdain: bez rezerwacji Odcinek 11Serial dokumentalny Mistrz sztuki kulinarnej Anthony Bourdain podróżuje po świecie w poszukiwaniu niepowtarzalnych smaków i zapachów. W Singapurze próbuje potraw z ulicznych straganów. 00:05● Trwa Łatwe przepisy na wielki apetyt Serial dokumentalny Gospodyni programu prezentuje ciekawe przepisy. Pokazuje, że można samodzielnie w domu przygotować dania godne najlepszych restauracji, które zadowolą wszystkich członków rodziny. 00:50● Trwa Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 01:20● Trwa Pocztówki ze smakiem Film krótkometrażowy01:30● Trwa Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 01:35● Trwa Kulinarne podróże Sary Wiener Serial dokumentalny Sarah Wiener przemierza Francję, próbując lokalne smakołyki, pobierając naukę od najlepszych szefów kuchni. Odwiedza m.in.: Bretanię, Normandię, Dolinę Loary, Korsykę, Lotaryngię, Marsylię i Paryż. 02:00● Trwa Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 02:30● Trwa Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 02:40● Trwa Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 03:10● Trwa Po-smak Turcji Odcinek 1Magazyn kulinarny Program jest zapisem z wyprawy do Turcji Gosi Polańczyk, dziennikarki i miłośniczki dobrej kuchni, która zgłębia tajemnice specjałów tego kraju. W każdym odcinku gospodyni przygotowuje jedną potrawę. 03:40● Trwa Ł'apetyt Odcinek 6Sezon 2Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 04:05● Trwa Jak Piotr przykazał Odcinek 8Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:30● Trwa Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 05:10● Trwa Teraz Brygida! Magazyn poradnikowy Brygida Kosel prezentuje dania kuchni polskiej. Właścicielka kilku warszawskich restauracji przekonuje, że rodzima kuchnia nie musi być niezdrowa, skomplikowana i czasochłonna. 06:00● Trwa Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 3Sezon 2Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 06:30● Trwa Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45● Trwa Koszer macher Odcinek 5Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 08:20● Trwa Rozgryzacze Serial dokumentalny08:50● Trwa Przewodnik po Australii dla smakoszy Serial dokumentalny Maeve O'Meara i Joanna Savill podróżują po Australii, smakując lokalne przysmaki. Niektóre potrawy są naprawdę wyjątkowe, jak np.: melokhia, zwana żywnością faraonów. 09:15● Trwa ImprezuJEMY! Odcinek 5Magazyn poradnikowy Agata Jędraszczyk podaje proste i inspirujące pomysły na przygotowanie imprezy z doskonałym jedzeniem. Tematyczne przyjęcia to klucz do udanej zabawy. 09:45● Trwa Ogródek do schrupania Magazyn poradnikowy Brytyjska prezenterka Alys Fowler postanowiła przekształcić przydomowy ogródek w wyjątkowe miejsce, gdzie obok smakowitych warzyw będą rosnąć piękne kwiaty. 10:00● Trwa Kwestia smaku Film kryminalny Bohaterem jest kelner Nicolas, który zostaje zatrudniony u przemysłowca Delamonta. Zafascynowany pracodawcą nie zauważa, że milioner powoli urabia jego osobowość według własnych wyobrażeń. 10:30● Trwa Pieprz, chilli, sól Odcinek 8Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 12:00● Trwa Marta piecze Magazyn kulinarny Martha Stewart dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na wyśmienite łakocie. Podpowiada także, w jaki sposób podać i przyozdobić wypieki. 12:10● Trwa Proste dania Nigela Slatera Serial dokumentalny Nigel Slater udowadnia, że przyrządzenie smacznego i zdrowego dania nie wymaga wysiłku oraz talentu kulinarnego. Gospodarz podzieli się z widzami pomysłami i praktycznymi poradami. 12:40● Trwa Kung-fu w kuchni Serial dokumentalny13:10● Trwa Dwóch łakomych Włochów Serial dokumentalny Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo wyruszają w podróż, aby na nowo odkryć smaki Italii i zobaczyć, jak zmieniła się włoska kultura. Odwiedzają m.in. Bolonię, Neapol i Turyn. 13:35● Trwa Po-smak świata: Sri Lanka Magazyn kulinarny Małgorzata Molska zgłębia tajemnice lankijskich specjałów podczas wyprawy na Cejlon. W każdym odcinku przygotowuje jedną potrawę, inspirowaną poznanymi przepisami i ciekawymi składnikami. 14:35● Trwa Ekonomia gastronomii Serial dokumentalny W każdym odcinku Allegra McEvedy i Paul Merrett spotykają się z rodziną, która chce zmienić nawyki żywieniowe i ograniczyć wydatki na jedzenie. Gospodarze przeanalizują na czym polegają błędy. 15:05● Trwa Cały świat je... Serial dokumentalny Seria pokazuje aspekty społeczne, ekonomiczne, kulturowe i psychologiczne "globalnych" potraw, takich jak pizza, kanapki, sushi, frytki, czy makaron. 16:05● Trwa Fink Serial dokumentalny Paul Finkelstein, nauczyciel w szkole gastronomicznej, walczy o podniesienie świadomości zdrowego żywienia wśród młodego pokolenia wychowanego na fast foodach. 17:00● Trwa Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 12Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 17:30● Trwa Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 17:45● Trwa Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 18:15● Trwa Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 2Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 19:00● Trwa Przepisy z niebiańskiej kuchni Serial dokumentalny19:15● Trwa Dieta Agaty Magazyn poradnikowy19:55● Trwa Whisky. Tradycja wyspy Islay Film dokumentalny Autorzy odwiedzają wytwórnie whisky na niewielkiej wyspie Islay, a także kilka destylarni, m.in. założoną w 1779 roku najstarszą szkocką gorzelnię Bowmore oraz nieczynną fabrykę Ardbeg w Port Ellen. 20:00● Trwa Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:15● Trwa Najpyszniejsze święta Jamiego Serial dokumentalny Jamie Oliver zdradza kulinarne tajemnice, które pomogą przygotować wyjątkowe bożonarodzeniowe potrawy. Krok po kroku przeprowadzi widzów przez proces przygotowywania świątecznych specjałów. 21:00● Trwa Makaronowy szlak Serial dokumentalny Autorzy zrekonstruowali dzieje makaronu, który codziennie trafia na talerze milionów ludzi. Serial śledzi kręte drogi, jakie popularne kluski przebyły w ciągu ostatnich kilku tysięcy lat. 22:00● Trwa Piwo od kuchni Serial dokumentalny Widzowie dowiedzą się, jak dzieli się piwa, jak je nalewać i podawać, z jakim jedzeniem łączyć, czy jest różnica między piwem w butelce a w puszcze. Ponadto twórcy odwiedzą festiwale i targi piwne 23:00● Trwa Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 23:30● Trwa