StacjeKuchnia+ HD22.01.2012 Kuchnia+ HD - Program TV na 22.01.2012 Od rana Po południu Wieczór 13 Lat Temu 22.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Smaki bez granic Serial dokumentalny Podróż do Rio de Janeiro, Tajlandii, Senegalu, Słowenii, Taiti, Sztokholmu, Czech, na Litwę, Łotwę, Cypr i Maltę, podczas której realizatorzy przedstawią specjały i koloryt lokalnych kuchni. 00:05 Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 6 Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 00:10 Łatwe przepisy na wielki apetyt Serial dokumentalny Gospodyni programu prezentuje ciekawe przepisy. Pokazuje, że można samodzielnie w domu przygotować dania godne najlepszych restauracji, które zadowolą wszystkich członków rodziny. 00:25 Pocztówki ze smakiem Film krótkometrażowy 00:50 Wrzenie Serial dokumentalny Mark McEwan zabiera widzów do świata cateringu. Pokazuje, w jaki sposób zorganizować imprezę dla wymagających klientów, zadbać o każdy jej szczegół. 00:55 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 01:20 Wino - instrukcja obsługi Magazyn poradnikowy Twórcom przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. 01:45 Ł'apetyt Odcinek 6 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 01:55 Jak Piotr przykazał Odcinek 2 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 02:20 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 02:50 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:20 Szefowie kuchni Magazyn kulinarny Propozycja dla widzów, którzy przełamali już pierwsze kuchenne lody, ale także dla tych, którzy dopiero zaczynają kulinarną przygodę. Gospodarze zdradzają tajniki przygotowywania smacznych potraw. 03:50 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 04:15 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 04:40 Kuroniowie rozgryzają Odcinek 1 Magazyn poradnikowy Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków, najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci. 05:05 Dietosfera Poradnik Bohaterami są kobiety i mężczyźni w różnym wieku, którzy odważyli się przyznać do największych kulinarnych grzechów. Magdalena Jarzynka analizuje konkretne przypadki i udziela porad dwóm osobom. 06:00 Pieprz, chilli, sól Odcinek 7 Magazyn Dziennikarka Ewelina Kustra odkrywa przed widzami aromatyczny i bajecznie kolorowy świat przypraw. W każdym odcinku przedstawia jedną przyprawę, opowiada o jej historii, pochodzeniu i zastosowaniu. 06:30 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 06:45 Koszer macher Odcinek 9 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 08:20 Rozgryzacze Serial dokumentalny 08:50 Przyjęcie u Rocco Reality show W każdym odcinku występują trzej kucharze, pochodzący z różnych środowisk - od profesjonalnych restauratorów po samouków. Uczestnicy muszą zaimponować prowadzącemu program umiejętnościami kulinarnymi. 09:20 Ugotowani, czyli bitwa na noże i widelce Odcinek 8 Teleturniej W każdym odcinku rywalizują ze sobą dwie drużyny złożone z szefów kuchni, dziennikarzy, krytyków kulinarnych, aktorów, znanych osobistości, których pasją jest jedzenie. 10:10 Ekonomia gastronomii Serial dokumentalny W każdym odcinku Allegra McEvedy i Paul Merrett spotykają się z rodziną, która chce zmienić nawyki żywieniowe i ograniczyć wydatki na jedzenie. Gospodarze przeanalizują na czym polegają błędy. 10:45 Kung-fu w kuchni Serial dokumentalny 11:50 Jamie przemierza Amerykę Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę, aby poznać różnorodność smaków amerykańskiej kuchni oraz odwiedzić najdalsze zakątki kraju, do których rzadko docierają turyści. 12:15 Autostradą na talerz Film dokumentalny Żywność przemierza tysiące mil z miejsca uprawy lub produkcji. Twórcy dokumentu postanowili przyjrzeć się procesowi i zastanowić się nad jego wpływem na środowisko naturalne. 13:05 Coxon gotuje dla afrykańskich królów Serial dokumentalny Dziennikarz i archeolog Alan Coxon przemierza Republikę Południowej Afryki. Odkrywa kulinarne sekrety władców plemion, a także poznaje ich codzienne życie. 14:00 Po-smak świata: Sri Lanka Magazyn kulinarny Małgorzata Molska zgłębia tajemnice lankijskich specjałów podczas wyprawy na Cejlon. W każdym odcinku przygotowuje jedną potrawę, inspirowaną poznanymi przepisami i ciekawymi składnikami. 14:35 Molekularna kuchnia Marcela Serial dokumentalny Marcel Vigneron przybliża widzom tajniki kuchni molekularnej, takie jak przygotowywanie produktów w ciekłym azocie oraz smażenie w wodzie. Jego potrawy zaskakują kompozycją smaków, zapachów i form. 15:05 Fenomeny nowoczesnego świata Serial dokumentalny W każdym odcinku twórcy przedstawiają produkt lub zjawisko związane z jedzeniem, łączące się nierozerwalnie ze współczesnym światem, rozwojem technologii i przemysłu. 16:00 Maryla al dente Odcinek 5 Magazyn kulinarny Program stworzony z myślą o widzach, którzy kochają dania ze słonecznej Italii. Maryla Musidłowska zdradza przepisy inspirowane kuchnią włoską, przegotowywane z najlepszych polskich produktów. 16:45 Ogródek do schrupania Magazyn poradnikowy Brytyjska prezenterka Alys Fowler postanowiła przekształcić przydomowy ogródek w wyjątkowe miejsce, gdzie obok smakowitych warzyw będą rosnąć piękne kwiaty. 17:00 Adam w sieci: patenty i triki Odcinek 7 Serial dokumentalny Prowadzący pokazuje, jak rozwiązać problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili. 17:30 Jakubiak w sezonie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 17:45 Niecodzienne rarytasy Serial dokumentalny Andrew Zimmern wyrusza w kolejną podróż po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych potraw. Tym razem odwiedzi m.in. Etiopię, Koreę, Japonię, Tanzanię, Puerto Rico, Nikaraguę i Francję. 18:15 Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 1 Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 19:00 Przepisy z niebiańskiej kuchni Serial dokumentalny 19:15 Łakocie Bożeny Sikoń Odcinek 4 Sezon 2 Magazyn kulinarny Pani Bożena dzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami na słodkie łakocie. Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje trzy zupełnie różne desery. 19:40 Dieta Agaty Magazyn poradnikowy 19:55 Anthony Bourdain: bez rezerwacji Serial dokumentalny Anthony Bourdain zaprasza na spotkania z ludźmi i sztuką kulinarną z różnych zakątków świata, od Islandii po Nową Zelandię, od Paryża po New Jersey. 20:00 Smak Iranu Film dokumentalny Pochodzący z Iranu dziennikarz brytyjskiej stacji BBC Sadeq Saba udaje się w podróż do rodzinnego kraju. Prezentuje elementy kultury, historii oraz kuchni charakterystyczne dla danego regionu. 20:50 Kalifornia w butelce Odcinek 2 Serial dokumentalny W słonecznej Kalifornii Tomasz Prange-Barczyński snuje opowieść o winie i ludziach, którzy je produkują, o uprawach winogron i winiarskiej kulturze regionu. 21:50 Ser w plasterkach Serial dokumentalny 22:00 Guy Martin. Mistrz sztuki kulinarnej Film dokumentalny Dla Guya Martina gotowanie jest aktem dzielenia się i przekazywania pozytywnych emocji. Uważa on, że odpowiednio przygotowane potrawy mogą być środkiem wyrazu i dziełem osobistej kreacji. 22:30 Stuart McGill w winnicach Australii Serial dokumentalny Stuart MacGill odwiedza kilka regionów winiarskich w Australii: Mudgee, Barossa Valley, Rutherglen, Swan Valley, Orange i Clare Valley. Nowej Zelandii udaje się do Marlborough i Hawkes Bay. 23:30 ● Trwa