StacjeKuchnia+ HD15.12.2013 Kuchnia+ HD - Program TV na 15.12.2013 Od rana Po południu Wieczór 11 Lat Temu 15.12 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Cook news Magazyn kulinarny 00:15 Na słodko Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Anna Olson prezentuje dwa przepisy: jeden łatwy, do przygotowania w kilka minut, a drugi nieco bardziej skomplikowany, wymagający więcej czasu i zaangażowania. 00:30 Jakubiak w sezonie Odcinek 1 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 01:00 Kuchnia z Okrasą Magazyn kulinarny W kulinarnych zmaganiach na ekranie Karolowi Okrasie pomaga gość programu. Prowadzący rozpoczyna gotowanie od udanych zakupów. W drugiej części z pomocą gościa, przygotowuje dania. 01:30 Słodki drań Magazyn kulinarny W każdym wydaniu Jacek Sikora prezentuje 3 doskonałe przepisy z cukierni ojca i dziadka. Pyszności powstają w scenerii starego dworku, a kulinarne popisy są przeplatane anegdotami z życia gospodarza. 02:00 Atelier smaku Magazyn kulinarny Gospodarze pokazują, jaką różnorodność smaków, zapachów i barw niesie ze sobą kuchnia wegetariańska. Ponadto w programie ekologiczne farmy w Polsce i za granicą oraz ciekawi goście. 02:30 Spiżarnia Maryli Magazyn kulinarny Maryla Musidłowska nauczy widzów przygotowywać dżemy, przetwory, nalewki, zakwasy i mrożonki. Doradzi, które gatunki owoców i warzyw najlepiej nadają się do danego typu przetworów. 02:50 Ł'apetyt Odcinek 6 Magazyn kulinarny Gospodarz zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków, ale przede wszystkim zmusza do refleksji nad codzienną dietą i nakłania do zmian błędnych nawyków żywieniowych. 03:05 Para w kuchni Magazyn kulinarny Program skierowany do osób pragnących zgłębiać sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania nowych smaków oraz otwartych na eksperymenty kulinarne. 03:30 Adam po pracy Odcinek 2 Sezon 3 Magazyn kulinarny Adam Chrząstowski wyczarowuje dla widzów smakowite potrawy, doskonałe na rozgrzewkę, poprawę humoru i zimową chandrę. Opierając menu na najświeższych produktach, przygotuje trzy dania. 04:00 Jak Piotr przykazał Odcinek 2 Serial dokumentalny Program skierowany jest do osób pragnących zgłębiać nowoczesną sztukę kulinarną, szukających inspiracji, chętnych do próbowania smaków kuchni międzynarodowej i otwartych na eksperymenty kulinarne. 04:30 Atelier smaku na mazurskim szlaku Odcinek 5 Magazyn kulinarny Tym razem Jolanta Słoma i Mirek Trymbulak wyruszają na Warmię i Mazury. Odwiedzają restauracje, które są otwarte na gości o nietypowych potrzebach kulinarnych. 05:00 Przez dziurkę od sera Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 05:15 Warsztaty smaku Magazyn kulinarny 05:30 Przerwa w nadawaniu Przerwa w emisji 05:55 Spalony? Magazyn poradnikowy Program niezwykłego duetu: byłego piłkarza, komentatora piłkarskiego Marcina Rosłonia oraz Tomasza Leśniaka, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej, szefa kuchni hotelu Sheraton w Krakowie. 06:00 Koszer macher Odcinek 11 Serial dokumentalny Malka Kafka zaprasza w podróż po żydowskim świecie, ukazując jego różnorodność. W warszawskiej kuchni przygotowuje autorskie dania koszerne z dostępnych w Polsce produktów. 06:30 Jakubiak w sezonie Odcinek 6 Sezon 3 Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak, miłośnik dobrego jedzenia, zaprasza na niezwykłą podróż po kraju. Widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych produktów, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań. 07:00 Telesprzedaż Program reklamowy Magazyn reklamowy prezentujący artykuły gospodarstwa domowego, urządzenia do poprawy kondycji i zdrowia. 07:30 Jakubiak lokalnie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 08:20 Pyszne weekendy Billa Magazyn kulinarny Weekend to doskonały moment na spotkanie towarzyskie i biesiadowanie przy stole. Dobry czas na wypróbowanie nowych przepisów i poszukanie kulinarnych inspiracji. Bill Granger zaprasza na ucztę. 08:50 Molekularna kuchnia Marcela Serial dokumentalny Marcel Vigneron przybliża widzom tajniki kuchni molekularnej, takie jak przygotowywanie produktów w ciekłym azocie oraz smażenie w wodzie. Jego potrawy zaskakują kompozycją smaków, zapachów i form. 09:45 Jedzenie, które zarabia miliardy Serial dokumentalny Twórcy spotkali się z przedstawicielami takich firm, jak: Müller, Kelloggs i Evian, by pokazać w jaki sposób za ich sprawą zmienił się rynek spożywczy. 10:40 David w Europie Odcinek 5 Magazyn poradnikowy Jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, David Gaboriaud, zabiera widzów w podróż po europejskich stołach. W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Starego Kontynentu. 11:45 Cook news Magazyn kulinarny 12:15 Top chef Reality show Program sprawdza podstawowe kwalifikacje do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane jest za pomocą zadań kulinarnych. 12:30 Z.U.P.A Magazyn poradnikowy 13:20 Przepis Film obyczajowy Skazaniec oczekujący na karę śmierci chce spróbować doenjang jjiga, tradycyjnej koreańskiej zupy. Zaintrygowany życzeniem więźnia reporter zagłębia się w jego sprawę i odkrywa pewne fakty. 13:35 Jacques Pepin: podstawy dobrej kuchni Odcinek 8 Magazyn poradnikowy W każdym odcinku Jacques Pépin skupia się na innym składniku, który wykorzystuje do przygotowania wyjątkowych potraw. Zaprasza też do gotowania rodzinę oraz przyjaciół. 15:30 Jamie odkrywa Wielką Brytanię Serial dokumentalny Jamie Oliver wyrusza na wyprawę po Wielkiej Brytanii, aby zaprezentować różnorodność smaków rodzimej kuchni oraz potrawy, które powstały z połączenia rozmaitych wpływów kulinarnych. 16:00 Howard Schultz i Starbucks Film dokumentalny Marka Starbucks jest obecna w 55 krajach świata, w których znajduje się prawie 16,9 tys. kawiarni. Jednak gdyby nie pomysł Howarda Schultza, losy firmy mogłyby potoczyć się inaczej. 16:55 David w Europie Odcinek 5 Magazyn poradnikowy Jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia, David Gaboriaud, zabiera widzów w podróż po europejskich stołach. W każdym odcinku prowadzący przybliża kuchnię innego kraju Starego Kontynentu. 17:45 Cook news Magazyn kulinarny 18:15 Z.U.P.A Magazyn poradnikowy 18:30 Przez dziurkę od sera Odcinek 9 Sezon 2 Magazyn poradnikowy Rzecznik i promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza polskie gospodarstwa, w których produkuje się smakowite sery. W programie pokazuje proces produkcji serów. 18:50 Dziki obiad Łukasza Łuczaja Odcinek 3 Magazyn poradnikowy Prowadzący podzieli się z widzami wiedzą na temat różnych gatunków dzikich roślin jadalnych i ziół. Pokaże jak odróżnić dobre od złych oraz przyrządzi potrawy z ich wykorzystaniem. 19:10 Jakubiak lokalnie Magazyn kulinarny Tomek Jakubiak odwiedza różne zakątku kraju w poszukiwaniu ciekawostek kulinarnych, wybiera produkt lub potrawę charakterystyczną dla danego regionu, którą zaprezentuje w trzech kulinarnych odsłonach. 19:30 Podróż przez smaki Chin Odcinek 4 Serial dokumentalny Autorzy podróżują po odległych zakątkach Chin, przyglądając się regionalnym tradycjom kulinarnym oraz produktom. Przedstawiają chiński punt widzenia dotyczący kwestii jedzenia. 20:00 Jak się robi najlepsze... wino Serial dokumentalny W każdym odcinku przedstawiono jeden produkt spożywczy łączący się z rozwojem technologii i przemysłu. Program zdradza mnóstwo ciekawostek związanych z winem, czekoladą i bourbonem. 21:00 Wtajemniczeni Film dokumentalny Dokument oddający hołd lokalnym producentom, których pasja do tworzenia zdrowego, "prawdziwego" jedzenia niczym nie różni się od fascynacji wyśmienitą kuchnią największych szefów kuchni na świecie. 22:05 Smak Grenlandii Odcinek 3 Serial dokumentalny Chris Coubrough wyrusza w podróż po Grenlandii w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. Sprawdza, czy w nieprzyjaznym dla człowieka terenie, pokrytym w 84% przez lądolód, można być samowystarczalnym. 22:55 ● Trwa