W dzisiejszym, trzecim odcinku "TOP CHEF" ciśnienie w kuchni będzie bardzo wysokie! Na początek za sprawą mocnego składu jury. Danie z kotletem schabowym w roli głównej oceni śmietanka polskich zawodników MMA: Pudziankowski, Waluś, Materla i Moks. To będzie jednak tylko rozgrzewka przed najważniejszą walką wieczoru! Druzgocąca ocena dań tej konkurencji z pewnością na długo pozostanie w pamięci kucharzy aspirujących o tytuł drugiego polskiego Top Chefa! (zobacz: ZAWODNICY MMA OCENIĄ DANIA UCZESTNIKÓW "TOP CHEF2")
Tematem przewodnim głównej rundy będzie polska kuchnia regionalna. Szef Wojciech Modest Amaro wkroczy do akcji! On jako jedyny w Polsce zdobył i utrzymał na 2014 rok gwiazdkę Michelin. To najcenniejsze dla kucharza wyróżnienie otrzymał, między innymi dzięki szacunkowi do tradycji polskiej kuchni. 12 uczestników stanie do walki z 12 regionalnymi potrawami! Czy kucharze aspirujący o tytuł drugiego polskiego Top Chefa sprostają wyzwaniom? Szef Amaro nie da im taryfy ulgowej!
CZYTAJ TAKŻE:
POZNAJ WSZYSTKICH 13 UCZESTNIKÓW "TOP CHEF 2" [ZDJĘCIA]
"TOP CHEF 2" 12.03.2014, ODC. 2: ODPADŁ PIOTR LISAKOWSKI. ZOSTAŁO TYLKO 12 UCZESTNIKÓW [ZDJĘCIA]
Forszmak lubelski - Wygląda to koszmarnie!
Farszynki - Breja! Masz immunitet? Starasz się coś zawalczyć? Będę musił zmienić po raz kolejny w tym programie reguły gry i możesz ten immunitet wywalić do kosza!
Klopsiki do flaczków warszawskich - Wyżłopane tłuszczem!
Parzybroda świętokrzyska - Nuda!
Kartacze - Kartacze czy partacze, o co tu chodzi?
Proziaki - Sflaczałe "g"!
Szablok ze śliwkami - Trzecia łyżka zabija i nie chcę następnej!
Kto i jakie dania będzie przyrządzał? Kogo Amaro zmiażdży, a kogo pochwali? Przekonamy się już w środę, 19 marca, o godz. 20.35 - tylko w Telewizji POLSAT!.
