"Top Chef" odcinek 7. s. 7. Krzysztof Konieczny wygrał staż w Belgii! Odpadł Mateusz Czekierda! [WIDEO+ZDJĘCIA]

Kamila Glińska
fot. Piotr Tarasewicz/Jake Vision/Polsat
fot. Piotr Tarasewicz/Jake Vision/Polsat
W 7. odcinku najnowszej edycji "Top Chef" kucharze walczyli o staż w prestiżowej restauracji. W kuchni pojawiło się specjalne jury: Monika Brodka i Igor Herbut. Sprawdźcie, co się wydarzyło i kto odpadł w odcinku z 18.04.2018!

"Top Chef" w środy o godz. 21:30 w Polsacie! - sprawdź program tv

program tv

W tym odcinku pojawiła się wyjątkowa szansa. Uczestnicy "Top Chef" mogli wygrać staż w prestiżowej restauracji z 2 gwiazdami Michelin. Najpierw jednak, aby przejść do kolejnego etapu kucharze musieli w ciągu 10 minut ukręcić majonez z azjatycką nutą. Do wykorzystania mieli m.in. mango, limonkę, wasabi, imbir i kolendrę.

Po tym zadaniu odbyła się degustacja w ciemno. Jurorzy nie wiedzieli więc, czyjego majonezu próbują. Według nich zadania w ogóle nie wykonał Mateusz, który od razu musiał opuścić program. Mariola nie mogła natomiast brać udział w kolejnym etapie walki o staż. Najlepszy majonez azjatycki zrobił Damian.

Walka o staż rozkręciła się, a w kuchni TOP CHEF pojawili się goście specjalni: Monika Brodka i Igor Herbut z zespołu LemOn. Kucharze mieli 70 minut na przygotowanie pięciu japońskich potraw. Goście - fani japońskiej kuchni - podpatrywali przygotowania i próbowali dań. Brodka ostro skrytykowała ryż Damiana: - Jest rozgotowany! A jaka była proporcja wody i ryżu? - zapytała. Kucharz nie zdecydował się jednak zrobić ryż po raz drugi. Igor Herbut dawał profesjonalne wskazówki na temat przygotowania tempury: - Zamiast wody możesz użyć szampana albo wody gazowanej. Po degustacji japońskich dań jury twierdziło, że najlepiej z zdaniem poradzili sobie Krzysztof i Sylwia. To oni pozostali w walce o staż.

Ostateczna rozgrywka odbyła się pod okiem szefa kuchni Sang-Hoon Degeimbre. Dania miały być robione według idei mówiącą o tym, że to warzywa powinny być najważniejsze. Sylwia przygotowała cukinię wolno gotowaną w czerwonym winie, a Krzysztof podał topinambur marynowany w oleju z orzechów włoskich z puree z selera i czyśćcem.

W 7. odcinku 7. sezonu "TOP CHEF" staż w Belgii wygrał Krzysztof Konieczny! Odpadł Mateusz Czekierda!

Kultura i rozrywka

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Tego się Jana nie spodziewała. Tak ją Manuel zaskoczy!

Tego się Jana nie spodziewała. Tak ją Manuel zaskoczy!

Największy koszmar Duygu spełnia się na jej oczach! Yagmur tryumfuje

Największy koszmar Duygu spełnia się na jej oczach! Yagmur tryumfuje

Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn