"Top Chef" w środy o godz. 21:30 w Polsacie! - sprawdź program tv
Przed kucharzami walka o staż. To moment, na który w każdej edycji czekają wszyscy uczestnicy. Kto stanie do walki o prestiżową nagrodę? O tym między innymi zdecyduje specjalne jury: Monika Brodka i Igor Herbut.
Monika Brodka - wokalistka, kompozytorka i ikona stylu, której kolejne sceniczne wcielenia śledzi cała Polska. Wiele artystycznych inspiracji czerpie z podróży. Jej ulubionym kierunkiem jest Azja, a szczególnie Japonia. Igor Herbut to lider grupy LemON, kompozytor i autor tekstów. Kulinarny włóczęga - podąża szlakiem najciekawszych światowych restauracji. Nie każdy wie, że Igor i Monika Brodka są pasjonatami japońskiej kuchni. Podobnie jak ja - przedstawi jurorów Wojciech Modest Amaro.
A goście staną na wysokości zadania. Brodka ostro skrytykuje ryż jednego z kucharzy: Jest rozgotowany! A jaka była proporcja wody i ryżu? - tym pytaniem zaskoczy uczestnika. Czy ten weźmie sobie do serca jej zdanie i ugotuje nową porcję? Igor Herbut będzie dawał profesjonalne wskazówki na temat przygotowania tempury, między innymi: Zamiast wody możesz użyć szampana albo wody gazowanej. A Brodka podsumuje figlarnie: Możesz nas też poczęstować tym szampanem.
Jakie jeszcze porady dla uczestników będą mieli Monika Brodka i Igor Herbut? Czy w obliczu możliwości wygrania prestiżowej nagrody uda się kucharzom zachować japoński spokój i precyzję? Czy przygotowane przez nich dania spełnią oczekiwania wymagających jurorów?
