Seria "Z Czekoladą w kuchni" składa się z 8 odcinków, emitowana będzie w każdą sobotę i niedzielę o godzinie 17.40. W każdym odcinku dwoje prowadzących: Grzegorz Łapanowski oraz Joanna Profus przedstawią przepis na wyśmienitą potrawę z wykorzystaniem czekolady. Joanna zaznajomi widzów ze sztuką przygotowywania deserów – pokaże jak usmażyć hiszpańskie pączki z czekoladą, lub jak przygotować bezy i tarty. Grzegorz natomiast wyczaruje wyśmienite dania, łącząc na pozór niepasujące do siebie składniki takie jak polędwica wołowa i gorzka czekolada, czy kaczka i sezamki. Zapraszamy na pełen ciepła, humoru i kulinarnych ciekawostek program – pierwszy odcinek już 6 lutego w Telewizji Polsat.
CZYTAJ TAKŻE:
PROGRAMY KULINARNE W TV I ONLINE. TOP10 PROGRAMÓW KULINARNYCH [GALERIA]
Grzegorz Łapanowski – juror "Top Chef", kucharz i dziennikarz kulinarny, jest stypendystą "Culinary Dyplomacy" Departamentu Stanu USA. Gotował z najlepszymi, m.in.: Wojciechem Modestem Amaro, Kurtem Schellerem i Robertem Sową. Autor książek: "Smakuje", "Dwie Ryby", "Najlepsze przepisy dla całej rodziny". Wspólnie z bliskimi mu ludźmi prowadzi Fundację na rzecz edukacji kulinarnej dzieci i młodzieży – "Szkoła na widelcu". W Polsat Cafe prowadził program "Misja stołówka".
Joanna Profus – Mistrzyni Cukiernictwa E.Wedel, której specjalnością jest wykonywanie dekoracji z użyciem czekolady. Mistrzyni Polski młodych cukierników. Na co dzień tworzy słodkie dzieła w wedlowskiej Pracowni Rarytasów. Jako pierwsza w Polsce zainicjowała trend łączenia mody z czekoladą.
