MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kuchnia gruzińska w restauracji Magdy Gessler

Redakcja Telemagazyn
28 maja w restauracji Masz Gulasz odbyło się niezwykłe spotkanie dwóch wielkich indywidualności - Magdy Gessler i Liany Gamcelidze.

Panie opowiadały jak się poznały na planie Kuchennych Rewolucji i jak ten program zmienił życie Liany i jej restauracji . Od maja na fanów gruzińskiej kuchni mamy niespodziankę: w restauracji Masz Gulasz będzie można delektować się gruzińskimi daniami przygotowanym przez kucharzy z restauracji Gaumarjos.

Kuchnia gruzińska szczyci się bogactwem smaków i aromatów. Na gruzińskim stole królują przystawki: Roladki z bakłażana z pastą orzechową i pestkami granatu, Adżapsandal - rodzaj leczo bakłażany, pomidory, cukinia, cebula, papryka i kolendra czy Tolma - gołąbki w liściach winogron z sosem jogurtowo-czosnkowym. Nie może zabraknąć jagnięciny - w wielu odsłonach: Lulakebab - kotlecików z mięsa mielonego, Czanachi - jagnięciny w warzywach czy doskonałego szaszłyka Mcwadi. Prawdziwymi "gwiazdami" kuchni gruzińskiej są: Chaczapuri - okrągły placek z ciasta drożdżowego nadziewany serem (nazywany często "gruzińską pizzą") oraz Chinkali - soczyste ręcznie robione pierożki z rosołkiem w środku. Podczas spotkania 20 maja kucharze restauracji Gaumarjos będą przygotowywali chinkali "na żywo". Każdy gość będzie mógł spróbować tej charakterystycznej gruzińskiej potrawy.

Podstawą kuchni gruzińskiej są słynne toasty. Gruziński toast jest sztuką w pełni tego słowa znaczeniu, może być opowieścią, wspomnieniem, anegdotą, najczęściej z morałem. Często zmusza do refleksji lub rozbawia. Wznieśmy zatem toast za polsko - gruzińskie gotowanie!

Zapraszamy do restauracji Masz Gulasz na dania kuchni gruzińskiej przygotowane przez kucharzy z restauracji Gaumarjos od poniedziałku do piątku w godzinach 17.00 - 22.00, a w weekendy od 17.00 do 22.00

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Styl życia

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na telemagazyn.pl Telemagazyn