Uczestnicy zostali podzieleni na dwie drużyny. Pierwsza "czerwoni" pod dowództwem Dominiki, w której były Karina, Sylwia i Monika oraz "niebiescy" w składzie Dawid, Samar i Piotr, którym dowodził Mariusz. Zadaniem było przygotowanie posiłków dla pasażerów samolotu.
Jury miało niespodziankę dla uczestników. Swoje dania zaserwowali oni na pokładzie samolotu podczas lotu do Madrytu. W ocenie pomagała dyrektor do spraw produktu Polskich Linii Lotniczych LOT. Zwyciężyła drużyna niebieskich.
W dogrywce dziewczyny z drużyny czerwonej miały przygotować swoje popisowe danie. Na przygotowanie potrawy uczestniczki miały godzinę, jednak po kwadransie jury zarządziło, aby kobiety zamieniły się stanowiskami i skończyły dania swoich rywalek. Po kolejnej pół godzinie uczestniczki miały powrócić na swoje stanowiska.
Najlepsze potrawy należały do Dominiki i Kariny.
Z "Masterchefa" odpadła Sylwia Malinowska.
