StacjeFood Network01.01.2020 Food Network - Program TV na 01.01.2020 Od rana Po południu Wieczór 5 Lat Temu 01.01 Wczoraj Dzisiaj Jutro Sobota 17.05 Niedziela 18.05 Poniedziałek 19.05 Wtorek 20.05 Środa 21.05 Czwartek 22.05 Piątek 23.05 Sobota 24.05 Niedziela 25.05 Archiwum Człowiek, ogień i wyżerka Odcinek 1 Sezon 8 Magazyn kulinarny Roger Mooking, podróżując po USA, poznaje różne techniki gotowania na ogniu. 00:20 Na tłusto i na grubo Odcinek 6 Magazyn kulinarny Szef kuchni Gabriele Rubini podróżuje po Włoszech, by stanąć w szranki z lokalnymi kucharzami. Jury złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną ma wyłonić autora najlepszego tradycyjnego dania. 00:50 Iron Chef: Ameryka Odcinek 3 Sezon 8 Real tv Turniej rozgrywany pomiędzy zawodowymi kucharzami a niezłomnymi mistrzami kuchni. 01:20 Mordercza kuchnia Odcinek 10 Sezon 12 Reality show Uczestnicy programu otrzymują kwotę 25 tysięcy dolarów, którą mogą albo zaoszczędzić, albo przeznaczyć na sabotowanie poczynań rywali i zwiększenie szans na swoje zwycięstwo. 02:20 Posiekani Odcinek 13 Sezon 28 Teleturniej Konkurs kulinarny, w którym czwórka mistrzów kucharskich prezentuje swoje umiejętności przed jury. Sędziowe eliminują kolejnych uczestników aż do wyłonienia zwycięzcy programu. 03:20 Tori i Dean Serial dokumentalny 04:20 Serowa uczta Jasona Magazyn kulinarny Jason Sobocinski przygotowuje pieczone ziemniaki nadziewane kremowym serkiem ziołowo-czosnkowym, ser kozi z konfiturą z gruszki, miodu i imbiru, serowe minipączki. 05:20 Kulinarny rejs po Polsce Odcinek 13 Magazyn kulinarny Na Lubelszczyźnie z kaszy gryczanej Mikołaj piecze tradycyjną zapiekankę. W Kadzidłowie gotuje zupę-krem z dyni z aromatycznymi przyprawami, a Basia Ritz wprowadza Mikołaja w świat kaszubskich serów. 06:05 Pożegnanie z wagą Odcinek 3 Magazyn poradnikowy Magazyn dla tych, którzy chcą zgubić kilka kilogramów. W programie porady, jak się odżywiać, jak trenować, jak bilansować, przykłady konkretnych diet i ćwiczeń. 06:35 Wiem, co jem Odcinek 5 Sezon 4 Magazyn poradnikowy W tym odcinku mowa będzie o podrobach. Katarzyna Bosacka wraz z gościem, Grzegorzem Łapanowskim, sprawdzają, dlaczego serca, żołądki i wątróbki cieszą się tak dużą popularnością wśród Polaków. 07:05 Włoska kuchnia Benedetty Odcinek 3 Sezon 2 Magazyn kulinarny Benedetty odwiedzają jej dzieci - Eleonora oraz Diego. Gospodyni przyrządza muszelki z fondue z cukinią. Następnie, przy pomocy Diego, przygotuje pierogowego węża. Trzeci przepis jest zagadką. 07:35 Włoska kuchnia Benedetty Odcinek 4 Sezon 2 Magazyn kulinarny Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają niezwykłe potrawy. W programie przystawka, pierwsze i drugie danie, i oczywiście deser. 08:05 Marco w kuchni Odcinek 4 Magazyn kulinarny Marco Bianchi pokazuje, w jaki sposób jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację. 08:35 Makłowicz w drodze Odcinek 1 Magazyn kulinarny Robert zwiedza cesarski Hofburg i zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią. Gulasz z polentą czy Wiener Schnitzel to z kolei dania tradycyjne, których można spróbować w gospodzie działającej na starym mieście od 1536 roku. 09:10 Makłowicz w drodze Odcinek 2 Magazyn kulinarny Pierwszym przystankiem w podróży jest górskie schronisko Dolomiten Hütte z tradycyjną kuchnią. Robert zamawia serowe kluski, a na tarasie z widokiem na Spitzkofel gotuje krupnik z pęczaku. Miejscowy sznaps powstaje w rodzinnej destylarni. 09:40 Makłowicz w drodze Magazyn kulinarny Prowadzący zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej: Gotuje też zupę Tom Yum Kung z krewetkami. W restauracji Crab House zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. 10:10 Sztuka mięsa Odcinek 1 Sezon 2 Magazyn kulinarny Tomasz Jakubiak skosztuje serbskich potraw w oddalonej o 30 km od Warszawy karczmie "Guca". Prowadzona przez Gorana Miloševica restauracja jest miejscem, gdzie można poczuć się jak na Bałkanach. 10:40 Sztuka mięsa Odcinek 2 Sezon 2 Magazyn kulinarny Tomasz Jakubiak wybierze się do Trójmiasta, gdzie działa jedyne w Polsce miejsce serwujące prawdziwe amerykańskie barbecue. "Meat Shack BBQ" powstało z fascynacji amerykańską sztuką grillowania mięsa. 11:10 Sztuka mięsa Odcinek 3 Sezon 2 Magazyn kulinarny Widzowie zajrzą do leżącej przy słynnej DK1 restauracji "GierKrówka". To miejsce prowadzone przez młode małżeństwo, które postanowiło udowodnić, że przydrożne jedzenie może być smaczne i zdrowe. 11:40 Sztuka mięsa Odcinek 4 Sezon 2 Magazyn kulinarny W odcinku: Tomasz odwiedził swojego dobrego znajomego - Łukasza Ancypo, który w podlaskiej Sokółce prowadzi znaną "Karczmę pod Sokołem". Razem z szefem kuchni przygotuje wołową świecę z kumpakiem. 12:10 Polska na patelni Odcinek 1 Magazyn kulinarny Pani Janinka robi bundz z którego lepi tradycyjne oscypki, a Zdzisław z Nadwiślańskiej Chaty - cukiernik przygotuje bezy z eko jajek. 12:40 Polska na patelni Odcinek 2 Magazyn kulinarny Bożenka planuje odwiedziny u dziadka Heńka. Na spotkanie szykuje bliny i miejscową odmianę sera korycińskiego. Dziadek, zapalony wędkarz przygotował stół przy ognisku i pstrąga smażonego na smalcu. 13:10 Polska na patelni Odcinek 3 Magazyn kulinarny Karola z Lipowa na Kaszubach każdą wolną chwilę poświęca swojej pasji - kolekcji forem i książek kulinarnych. Pasją próbuje zarazić córkę Oliwię. Wspólnie polerują skarby przed domem. 13:40 Polska na patelni Odcinek 4 Magazyn kulinarny Ania z córką i babcią Czesią szykują na obiad świętokrzyskie prazoki. Tymczasem jej mąż Michał przygotowuje palenisko za domem. 14:10 Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 1 Sezon 2 Serial dokumentalny Magda Gessler odwiedza Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. W menu: tatar ze strusia z galaretką z kiszonej kapusty. Ponadto tarta z wędzoną słoniną, kacze ozorki, flaki cielęce oraz faszerowana przepiórka z liśćmi kalarepy. 14:40 Odkrycia Magdy Gessler Odcinek 2 Sezon 2 Serial dokumentalny Restauratorka udaje się do Krakowa. W restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Na stół trafia Pstrąg Ojcowski, wędzony dymem z jabłonki pod cukrową kopułą. 15:10 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 8 Sezon 5 Magazyn poradnikowy Tym razem fastfoody, że tak je kochamy, czyli pizza, hamburger, frytki i hot dogi. A w "Wiem co kupuję" porady jak kupować baterie. 15:40 Wiem, co jem i wiem, co kupuję Odcinek 9 Sezon 5 Magazyn poradnikowy W tym odcinku autorzy prześwietlają produkty spożywcze dla dzieci. A w "Wiem, co kupuje" lakiery do paznokci, ich historia, skład, a także porady jaki lakier kupić. 16:25 Ugotowani Odcinek 58 Sezon 8 Reality show Podczas wieczoru u Krzysztofa Metzlera widzowie dowiedzą się m.in., czy przygotowane dania wywołają u gości dreszcze i dlaczego każdy będzie musiał sam zadbać o swoją zastawę. 17:10 Przyślij przepis Odcinek 3 Sezon 2 Magazyn kulinarny Autorzy odwiedzają pasjonatów gotowania. Podpatrują, jaki jest ich sposób na udany obiad czy kolację. Zaglądają do kuchni widzów, którzy będą mogli zaprezentować swoje przepisy na popisowe dania. 17:45 Zdrowo dla odmiany Odcinek 3 Magazyn kulinarny Doktor Ania wraz z bohaterką wybiera się do sklepu, doradza jej jak zmienić jadłospis i porzucić stare nawyki. W programie wspiera ją Justyna Mizera - dietetyk sportowy i autorka wielu książek. 18:15 Sielskie życie Real tv Agnieszka i Filip porzucili życie w mieście i zamieszkali na pograniczu Bieszczad i Beskidu Niskiego, w miejscowości Mokre, gdzie prowadzą pracownię kowalstwa artystycznego i metaloplastyki. 18:45 Makłowicz w drodze Odcinek 9 Sezon 2 Magazyn kulinarny Program ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych przez Roberta Makłowicza regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn. 19:15 Sztuka mięsa Odcinek 12 Sezon 2 Magazyn kulinarny Tomasz Jakubiak przyrządza różne dania, prezentując za każdym razem inny rodzaj mięsa. Widzowie poznają także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy opowiadają o swoich produktach. 19:45 Polska na patelni Odcinek 4 Magazyn kulinarny Ania z córką i babcią Czesią szykują na obiad świętokrzyskie prazoki. Tymczasem jej mąż Michał przygotowuje palenisko za domem. 20:15 Najlepsze miejsca na wyżerkę Odcinek 1 Magazyn kulinarny Od Massachusetts po Kalifornię - każdy stan oferuje swoje fantazyjne, ekstrawaganckie danie. W każdym odcinku widzowie poznają lokale, w których serwuje się niebanalne potrawy. 21:45 Z gruntu zdrowo Odcinek 3 Sezon 2 Magazyn kulinarny Gospodarz programu udowadnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Udaje się na pola, by przekonać się, jak wyglądają uprawy. 22:45 Ugotowani Odcinek 58 Sezon 8 Reality show Podczas wieczoru u Krzysztofa Metzlera widzowie dowiedzą się m.in., czy przygotowane dania wywołają u gości dreszcze i dlaczego każdy będzie musiał sam zadbać o swoją zastawę. 23:15 Człowiek kontra jedzenie Odcinek 5 Sezon 1 Serial dokumentalny Adam odwiedza Wietrzne Miasto, by mieć okazję opychania się włoską wołowiną, kanapkami i pizzą pieczoną w głębokim naczyniu. 23:50 ● Trwa