Dolce vita według Davida Rocco Odcinek 10 (Sezon 5) - Na lądzie i morzu

Kanada 2017

Streszczenie odcinka

Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje miejscowych rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia. Kosztuje tradycyjnych toskańskich dań i produktów, nie cofa się jednak przed odważnymi eksperymentami. Wytrawne lody, owoce morza z serem czy amerykański Dzień Niepodległości po toskańsku to tylko niektóre wyzwania, z którymi zmierzy się w swoim programie. "Niektórzy ostrzegają, by nie łączyć owoców morza z serem Widocznie nigdy nie byli w Maremmie - wyjątkowym regionie Toskanii, który rozciąga się od wybrzeża po rolnicze tereny w głębi kraju. David odwiedza gospodarstwo agroturystyczne, które specjalizuje się w produkcji owczego sera i zmyślnie wykorzystuje go w kuchni. Następnie odwiedza pobliskie miasteczko Porto Ercole, gdzie wyrusza na morze i eksperymentuje, łącząc świeże owoce morza z serem."

Kategoria wiekowa:

Gatunek:Serial/Serial dokumentalny

Dolce vita według Davida Rocco w telewizji

Galeria

Na lądzie i morzu
Na lądzie i morzu
Na lądzie i morzu
Na lądzie i morzu
Na lądzie i morzu
Na lądzie i morzu
  • Na lądzie i morzu
  • Na lądzie i morzu
  • Na lądzie i morzu
  • Na lądzie i morzu
  • Na lądzie i morzu
  • Na lądzie i morzu

Powiązane artykuły